неділя, 27 листопада 2011 18:51

Рада підтримає ініціативу Януковича щодо створення підрозділу інформбезпеки в СБУ

Рада підтримає ініціативу Януковича щодо створення підрозділу  інформбезпеки в СБУ

Законопроект про створення у структурі Служби безпеки України контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки є актуальною ініціативою глави держави, яка буде підтримана парламентом.

Про це заявив голова підкомітету Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони Анатолій Кінах.

"У світі загострюється конкуренція, збільшуються, серед іншого, ризики в контексті національної безпеки, які знаходять свій прояв у енергетичній, продовольчій, економічній та, безумовно, інформаційній сферах. Згідно з українським законодавством, Служба безпеки повинна займатись, в першу чергу, контррозвідкою та захистом національних інтересів та національної безпеки, отож такий законопроект є дуже актуальним. Ми знаємо, як у світі реалізовуються зовнішні сценарії з втручання в події на території тієї чи іншої держави. В умовах розвинутих інформаційних технологій питання інформаційної безпеки набуває серйозного значення", - зазначив Кінах.

Янукович пригрозив радикально змінити Збройні сили України

Нардеп висловив переконання, що відповідний законопроект знайде підтримку в парламенті.

"Важливо, аби це не перетворювалося у спроби втручання в політичну конкуренцію. Але я впевнений, що під час роботи над законопроектом ці вимоги будуть враховані, і законопроект буде підтриманий Верховною Радою", - додав політик.

Нагадаємо, президент України вніс на розгляд Верховної Ради законопроект "Про внесення змін до деяких законів України щодо структури та порядку обліку кадрів Служби безпеки України", згідно з яким в структурі СБУ пропонується створити підрозділ контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки.

Зараз ви читаєте новину «Рада підтримає ініціативу Януковича щодо створення підрозділу інформбезпеки в СБУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

36

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути