Ексклюзиви
пʼятниця, 23 вересня 2011 11:37

СБУ обіцяє забезпечити безвибухову погоду на Євро-2012

СБУ обіцяє забезпечити безвибухову погоду на Євро-2012

Співробітники Служби безпеки України готові до запобігання можливим терористичним загрозам під час проведення в країні Чемпіонату Європи з футболу 2012 року, стверджує перший заступник глави СБУ Володимир Хімей.

"Головне завдання Служби безпеки України на Євро-2012 - попередити можливі терористичні акти, а також посягання на життя державних чи громадських діячів... Якщо говорити про готовність СБУ до турніру, то вона дуже висока", - розповів Хімей в інтерв'ю інформаційному центру "Україна- 2012".

За його словами, методи роботи спецслужби чітко відпрацьовані, про можливі загрози у відомстві знають, а також розраховують на підтримку зарубіжних спецслужб.

Хімей зазначив, що основний ризик від Євро-2012 - участь національних футбольних збірних країн, контингенти яких знаходяться в "гарячих точках" планети (Лівія, Афганістан, низка країн Близького Сходу).

"Йдеться про те, що на території нашої країни на період проведення чемпіонату збільшується ризик здійснення теракту щодо осіб третіх країн", - пояснив представник СБУ.

Відповідаючи на питання про співпрацю з польською стороною, Хімей повідомив, що спецслужби двох країн активно взаємодіють. "Постійно проводяться навчання, спільні тренування, у тому числі із залученням спецпідрозділів - нашої "Альфи" і Антитерористичної групи Агентства внутрішньої безпеки Польщі", - сказав перший заступник голови СБУ.

Зараз ви читаєте новину «СБУ обіцяє забезпечити безвибухову погоду на Євро-2012». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути