вівторок, 13 вересня 2011 15:54

Ми не повинні чекати, поки нас захлесне екстремізм - Колесніченко

Ми не повинні чекати, поки нас захлесне екстремізм - Колесніченко

У Партії регіонів вирішили не чекати початку будь-яких заворушень в Україні і, як профілактичний засіб, розробили законопроект про протидію та покарання за прояви екстремізму.

Про це у коментарі Gazeta.ua розповів автор відповідного проекту закону, народний депутат-"регіонал" Вадим Колесніченко.

Зокрема, відповідаючи на запитання про те, як реальні організації, на його думку, сьогодні підпадають під категорію екстремістських в Україні, Колесніченко зауважив: "Я, на жаль, тільки законодавець. Виконавчі органи, до яких буде спрямовано цей законопроект, з ним ознайомляться, і саме вони будуть збирати необхідну інформацію. Якщо певна організація буде підпадати під дію цього закону, вони будуть діяти відповідно до документа".

За його словами, рівень екстремізму визначається законодавцем у законі.

"Подивіться на Кримінальний кодекс. Там чітко написано, наприклад, про вбивство - які обставини, ускладнення, умови його здійснення. Законодавець усе розписав, від цього визначається тяжкість злочину. Таким чином, має бути розписана будь-яка кримінальна дія, і екстремізм, зокрема", - підкреслив політик.

"Регіонал" наголосив, що під час написання цього законопроекту було вивчено досвід Франції, Німеччини, Великобританії та Росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колесніченко запропонував саджати за екстремізм

"Сьогодні під час глобалізації ніхто не може бути убезпечений від проявів екстремізму. А екстремісти - це перший крок до тероризму. Щоправда, ми ще не така багата держава, щоб так глибоко працювати над протидією тероризму та екстремізму, як, наприклад, у США. Проте, з іншого боку, останні події у Лондоні демонструють, що навіть така найбільш небезпечна країна, як Великобританія, не зберегла себе від екстремізму", - додав Колесніченко.

Він вважає, що в Україні не варто чекати на розгортання подібних подій.

"Закон - це насамперед профілактична міра. Тому ми, використовуючи досвід інших країн, розробили, на мою думку, дуже непоганий документ, в якому чітко проводимо межу між екстремізмом і законним захистом прав і свобод людини", - резюмував "регіонал".

Зараз ви читаєте новину «Ми не повинні чекати, поки нас захлесне екстремізм - Колесніченко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

35

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути