вівторок, 18 грудня 2018 12:50

Рада наблизила українську армію до стандартів НАТО

Рада наблизила українську армію до стандартів НАТО
На наступній сесії парламент може закріпити в Конституції курс України на НАТО. Фото: Depo.ua

Парламент у першому читанні підтримав законопроект щодо впровадження в українському війську стандартів НАТО.

За документ проголосували 236 народних депутатів.

"Військова стандартизація передбачає визначення військової термінології, вимог до систем документації, процесів і процедур управління, дії, взаємодії військового командування та органів військового управління", - ідеться у пояснювальній записці.

Законопроект пропонує внести зміни до закону "Про оборону України" щодо визначення термінів "військова стандартизація", "військовий стандарт", "стандарт НАТО" і "стандарт у сфері оборони держави-члена НАТО".

"Із метою врахування міжнародного досвіду щодо прийняття стандартів НАТО законопроектом передбачається надання повноважень Міноборони щодо забезпечення нормативно-правового регулювання у сфері військової стандартизації та визначення органу військової стандартизації, основна функція якого полягатиме в розробленні, прийнятті, скасуванні, відновленні дії, розповсюдженні та застосуванні військових стандартів, у тому числі тих, які прийматимуться на основі стандартів НАТО та стандартів у сфері оборони держав-членів НАТО", - ідеться у записці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали видовищні навчання протиповітряної оборони

До 2020-го Україна планує запровадити 134 НОТОвські стандарти. Стандарти НАТО визначаються спеціальним договором всередині Альянсу. Це своєрідний простір, де діють схожі правила. Не завжди однакові, але завжди сумісні. Загалом стандартів, описаних у договорі, понад 1300. І цей список постійно доповнюється.

Зараз ви читаєте новину «Рада наблизила українську армію до стандартів НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути