Ексклюзиви
вівторок, 10 грудня 2019 16:46

Рада може взятися за продовження "особливого статусу" наступного тижня

Рада може взятися за продовження "особливого статусу" наступного тижня
Доручення президента треба виконати якомога швидше, кажуть у "Слузі народу". Фото: УНІАН

Верховна Рада наступного тижня може розглянути продовження терміну дії закону про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей, який закінчується 31 грудня 2019 року.

Про це сказав перший заступник голови фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко журналістам у вівторок.

"Щодо четверга (цього тижня. - Gazeta.ua) мені важко сказати. Це все таки зміни до закону. Вони реєструються, є певний бюрократичний процес.

Якщо вони з'являться, як зареєстровані, сьогодні або завтра, то у четвер зможемо їх внести у порядок денний, скоротити термін розгляду. І тоді на наступний пленарний тиждень зможемо теоретично у четвер наступний або п'ятницю його розглянути у першому читанні. І, можливо, скоротимо термін розгляду. Тут треба консультуватися з Верховною Радою.

Думаю, спікер Дмитро Разумков і Руслан Стефанчук знайдуть той механізм, який дозволять це важливе доручення президента виконати якомога швидше", - сказав він.

"Йдеться не про створення нового закону, а про продовження дії існуючого. Який вже три роки існував і який більшість представлених у залі політичних сил голосували або не голосували. Фактично тільки "Слуга народу" і "Голос" дві сили, які вперше будуть голосувати", - додав Корнієнко.

Щодо впровадження "формули Штайнмаєра", то представник "СН" заявив: "Це більш довга історія, треба розглядати окремо, проводити консультації всередині Верховної Ради".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До питання кордону ще повернемось - Зеленський озвучив усі результати "нормандського саміту"

Закон про особливий порядок місцевого самоврядування в ОРДЛО Верховна Рада ухвалила у вересні 2014 року. Торік у жовтні парламент продовжив його дію до 31 грудня 2019 року.

Зараз ви читаєте новину «Рада може взятися за продовження "особливого статусу" наступного тижня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути