вівторок, 10 грудня 2019 12:47

Рада хоче звільнити від податків українців до 27 років

Рада хоче звільнити від податків українців до 27 років
Законопроектом хочуть стимулювати роботодавців працевлаштовувати молодь.

Комітет Верховної Ради з питань молоді та спорту підтримав проект змін до Податкового кодексу №2250-1 про сприяння працевлаштуванню молодих спеціалістів та внутрішньо переміщених осіб, зупиненню відтоку українських спеціалістів за кордон.

Законопроект пропонує встановити нульову ставку податку на доходи фізичних осіб платників податків, які не досягли 27-річного віку, повідомляє сайт парламенту.

Також - звільняти від оподаткування прибуток підприємств та організацій, у яких протягом звітного періоду кількість внутрішньо переміщених осіб та/або осіб, які не досягли 27-річного віку, які мають там основне місце роботи, становить не менш як 50% працівників. За умови, що фонд оплати праці таких осіб становить протягом звітного періоду не менш як 25% суми загальних витрат на оплату праці.

Крім того - звільняти від сплати єдиного податку платників другої - четвертої груп, які відповідають вище вказаним критеріям.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рада за 100 днів ухвалила 86 законів

Ухвалення законопроекту стимулюватиме роботодавців приймати на роботу молодь та сприятиме збільшенню зайнятості молоді. Крім того, молодь буде зацікавлена працювати в Україні, а не виїжджати на заробітки за кордон.

Водночас при встановленні пільг мають бути визначені певні обмеження, а саме максимальна сума доходу платників податків віком до 27 років, що звільняється від сплати податку на доходи фізичних осіб.

МВФ та український уряд попередньо домовилися про нову трирічну програму фінансування на $5,5 млрд. Договір має затвердити керівництво Фонду та виконавчий комітет.

Зараз ви читаєте новину «Рада хоче звільнити від податків українців до 27 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути