четвер, 26 квітня 2018 10:44

Рабінович реально своїми справами доводить, що хоче повернути в країну 40 мільйонів євро - блогер

Рабінович реально своїми справами доводить, що хоче повернути в країну 40 мільйонів євро - блогер
Експерт Олексій Краснопьоров вважає, що внесення застави лідером партії "За життя" Вадимом Рабіновичем (на фото) за арештовану віллу Льовочкіна - це сміливий крок.

Внесення народним депутатом, лідером партії "За життя" Вадимом Рабіновичем особистих коштів для арешту французького маєтку представника "Опозиційного блоку" Сергія Льовочкіна є проявом реальної боротьби з корупцією. Таку думку висловив Олексій Краснопьоров в соціальній мережі Facebook.

"На моїй пам'яті це перший скандал, коли в українського чиновника-олігарха не тільки знайшли розкішну нерухомість за кордоном, але й довели, що вілла на Лазурному березі належить саме йому. Я не часто хвалю Вадима Рабіновича, але тут прямо знімаю капелюх", - написав блогер.

За його словами, лідер партії "За життя" не тільки домігся арешту вілли, яка за приблизними оцінками коштує близько €40 млн, а ще й з огляду на небажання українських антикорупційних органів брати участь у судовому процесі, сам знайшов гроші для внесення застави.

"За французькими законами потрібно внести заставу в 1% від вартості арештованого майна. Рабінович продав свою, до речі, задекларовану, ділянку землі вартістю 400 тисяч євро. І ці гроші перевів в суд Ніцци як заставу", - зазначив експерт.

На його думку, це сміливий крок, оскільки у Льовочкіна, ймовірно, вистачить грошей відкупитися і від українського, і від французького суду.

"Той рідкісний випадок, коли політик реально робить добру справу для своєї країни - повертає вкрадені 40 мільйонів євро. Упевнений, що такий крок оцінить електорат, в першу чергу південного сходу і центру країни. За різними соцопитуваннями в Україні зараз приблизно половина населення не визначилася, за кого голосувати на найближчих виборах - як президентських, так і парламентських. І ось, поки більшість політиків обіцяє, Рабінович реально своїми справами доводить, що хоче повернути в нашу країну десятки мільйонів євро. Власне, так, на мою думку, і повинна виглядати реальна боротьба з корупцією. А не так, як це відбувається (а, точніше, не відбувається) зараз", - завершив Олексій Краснопьоров.

Нагадаємо, що 12 лютого лідер партії "За життя" представив документ про арешт вілли, яка належить Сергію Льовочкіну, судом Ніцци. Вадим Рабінович пообіцяв через суд повернути 40 мільйонів євро (приблизна вартість нерухомості) народу України.

Зараз ви читаєте новину «Рабінович реально своїми справами доводить, що хоче повернути в країну 40 мільйонів євро - блогер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути