середа, 16 серпня 2017 15:36

Рабінович закликав зняти блокаду Донбасу в обмін на відновлення українського контролю над підприємствами

Рабінович закликав зняти блокаду Донбасу в обмін на відновлення українського контролю над підприємствами
Лідер політичної партії "За життя" Вадим Рабінович сказав, що Україна повинна якомога швидше вжити заходів по відновленню миру на Донбасі, щоб не втратити його остаточно

Необхідно якомога швидше скасувати блокаду непідконтрольного Донбасу в обмін на повернення підприємств під українську юрисдикцію.

Про це в програмі "Сьогодні" на ТРК "Україна" заявив народний депутат України, лідер політичної партії "За життя" Вадим Рабінович.

"Я ініціюватиму після канікул у парламенті наступний крок: скасування блокади з нашого боку в обмін на повернення підприємств під українську юрисдикцію. На мій погляд, це той крок, який може зупинити відторгнення Донбасу. У мене є підстави припускати, що на такий крок треба пробувати йти!" - заявив Рабінович.

Він переконаний, що Україна повинна якомога швидше вжити заходів для відновлення миру на Донбасі, щоб не втратити його остаточно.

"Найбільша помилка - вважати, що представники якихось країн - Америки або Росії - вирішать наші запитання. Мир на Донбасі буксує, це очевидно; я взагалі вважаю, що у нас буквально 2-3 місяці, щоб не втратити Донбас остаточно. Нам треба пропонувати якийсь крок, якось діяти", - переконаний парламентарій.

Рабінович також розповів, що саме, на його думку, заважає швидкому відновленню миру на Донбасі.

"У нас два внутрішні фактори, які заважають пошукам миру. Перший - блокада, ми втратили 80 мільярдів і 2,5 відсотка ВВП країни, це просто катастрофа. Другий сформулював в Росії "голос Суркова": там зрозуміли, що пропозиція "Оппоблоку" з "блакитних касок" - це провал і зрив, все крапка! "Оппоблок" тепер як лижі влітку: ні Москві, ні Києву не потрібен, а нам що - кататися?" - заявив політик.

Зараз ви читаєте новину «Рабінович закликав зняти блокаду Донбасу в обмін на відновлення українського контролю над підприємствами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути