понеділок, 31 березня 2008 12:05

"Візит Буша до Києва не виправдає сподівань Ющенка" - Погребінський

Візит президента США Джорджа Буша до України не виправдає очікування глави української держави Віктора Ющенка, який сподівається на підтримку США щодо приєднанню України до Плану дій з членства (ПДЧ) в НАТО на майбутньому саміті в Бухаресті.

Таку думку висловив директор Київського центру політичних досліджень і конфліктології Михайло Погребінський.

"Ющенко очікуватиме отримати запевнення від США в тому, що питання про гарантування приєднанні України до ПДЧ вже вирішене з Європою, а Дж. Буш скаже лише, що "вам відкриті двері в НАТО" і нічого не можна буде зрозуміти до остаточного рішення країн-членів Альянсу на саміті", - сказав він.

На думку політолога, країни-члени НАТО на саміті в Бухаресті можуть не схвалити приєднання України до ПДЧ в НАТО. "Це залежатиме від тиску Дж.Буша на своїх міжнародних партнерів", - зазначив він.

"Результат, який буде в Бухаресті, не сподобається Ющенку. Аналогічно до цього ставляться, хоча і не говорять публічно, більшість не тільки населення країни, а і політичного класу, окрім окремих відчайдушних русофобів з НСНУ і БЮТ. Основна частина українського суспільства вважає, що питання про приєднання до ПДЧ буде сьогодні конрпродуктиним для України", - підкреслив Погребінський, повідомляє РБК-Україна.

Зараз ви читаєте новину «"Візит Буша до Києва не виправдає сподівань Ющенка" - Погребінський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути