четвер, 28 лютого 2008 16:05

"Відставка Балоги і "відсторонення" Колеснікова - єдиний вихід з політкризи"

Експерти Агентства моделювання ситуацій (АМС) вважають, що єдиним логічним виходом з політичної кризи в Україні буде відставка глави Секретаріату Президента Віктора Балоги і усунення від впливу в Партії регіонів групи Бориса Колеснікова.

Про це заявив заступник директора АМС Олексій Голобуцький.

Як повідомили в прес-службі АМС, Голобуцький відзначив, що найпростіший шлях подолання нинішньої політичної кризи в Україні - це "звільнення глави Секретаріату Президента Віктора Балоги".

"Саме він на сьогоднішній момент є основним дестабілізуючим чинником української політики. У цьому контексті не варто забувати і про вплив Балоги як на Президента, так і на деяких депутатів більшості і опозиції. Його політичні ігри вже стали загрозою не тільки іміджу Президента, але і національній безпеці держави", - вважає експерт.

Крім того, Голобуцький упевнений, що політична криза була б менш серйозною, якби відбулися зміни усередині Партії регіонів. За його словами, в даній ситуації "група Ахметова-Колесникова усередині Партії регіонів, перехопивши на себе всі комунікаційні функції, фактично використовує ресурси партії і особисто Януковича в локальних, не зовсім зрозумілих рядовими депутатами цілях".

Політолог вважає, що "передумовою для загострення кризи" стало зрощення технологічного потенціалу групи Балоги із значними електоральними, фінансовими, медійними і організаційними ресурсами групи Колеснікова. "Якщо дистанціювати цих "агентів впливу" від політики партії Януковича, то політичний "розклад" буде зовсім іншим", - резюмував Голобуцький.

Нагадаємо, раніше в ЗМІ з"явилася інформація про те, що фракція Партії регіонів в Донецькій обласній раді на межі розколу. Причиною конфліктів є створення проросійської групи "Донбасівська Русь", яка орієнтується на Віктора Януковича. Як стверджувало джерело, в результаті "регіонали" в облраді розділилася на тих, хто підтримує "екстремістські мессиджі", і прихильників "конструктивістських позицій" (цю частину депутатів асоціюють, насамперед, з Рінатом Ахметовим і Борисом Колесніковим)".

За матеріалами: Ліга.

Зараз ви читаєте новину «"Відставка Балоги і "відсторонення" Колеснікова - єдиний вихід з політкризи"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути