середа, 05 березня 2008 08:48

"Ющенко подав через Богатирьову сигнал про переформатування коаліції"

Експерт центру економічних та політичних досліджень ім. Разумкова Юрій Якименко вважає, що нові дострокові вибори нині маловірогідні, оскільки більшість політичних сил не готові покинути парламент, повідомляє Німецька хвиля. Раніше із заявою про можливість початку консультацій щодо розпуску парламенту виступила Раїса Богатирьова.

На переконання Юрія Якименка, слова Раїси Богатирьової є чітким сигналом президента для політичних сил розпочати переговори про переформатування існуючої коаліції. На його думку, розпуск Верховної ради може бути вигідною нагодою для президента Ющенка легітимним способом усунути від влади Юлію Тимошенко.

Партія регіонів та БЮТ консолідують сили проти президента

Утім, про дострокові вибори поки насправді не йдеться, бо для самого Ющенка тут є чимало загроз, каже експерт.

"НУНС" сама знаходиться у стані внутрішніх конфліктів і результати на позачергових виборах можуть виявитися меншими, аніж на попередніх виборах. Також немає підстав сподіватися на успіх нового президентського проекту, особливо у конкуренції з такими гравцями як Партія регіонів та БЮТ",- вважає Якименко.

Якщо все ж таки розпочнуться консультації про розпуск парламенту, експерт не виключає можливості, що Партія регіонів та БЮТ консолідують сили проти президента.

Зараз ви читаєте новину «"Ющенко подав через Богатирьову сигнал про переформатування коаліції"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути