Ексклюзиви
четвер, 28 лютого 2008 11:11

"Україну навряд чи приєднають до ПДЧ в НАТО" - Польща

Заступник міністра закордонних справ Польщі Ян Борковський вважає, що на квітневому саміті НАТО в Бухаресті не буде ухвалено рішення про включення України до план дій з членства в НАТО (ПДЧ).

Зі слів Борковського, варто взяти до уваги, що українська опозиція негативно ставиться до зближення країни з НАТО, і тому незрозуміло, чи варто Україні приєднуватися до ПДЧ.

Борковський нагадав, що рішення, які стосуються зближення будь-якої країни з НАТО "вимагають консультацій і ухвалення загального рішення всіма країнами-членами НАТО".

Лідер Партії регіонів Віктор Янукович вважає, що Бухарестський саміт НАТО зніме з розгляду заявку України про приєднання до ПДЧ в НАТО, якщо він (саміт) з повагою ставиться до українського народу.

ПДЧ вважається інструментом, за допомогою якого країна може підготуватися до вступу в НАТО. Приєднання до ПДЧ не є гарантією подальшого вступу до Північноатлантичного альянсу.

За матерiалами:Корреспондент, Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «"Україну навряд чи приєднають до ПДЧ в НАТО" - Польща». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути