четвер, 07 серпня 2008 09:21

"Тимошенко зарано радіє"

Експерти в дефляції нічого надприродного не бачать. За словами Олександра Жолудя, економіста Міжнародного центру перспективних досліджень, останні десять років майже завжди в літні місяці спостерігалося зниження цін.

"Це сезонне явище, яке пов"язаних зі зниженням цін на овочі і фрукти. Це особливо видно, якщо порівняти травневі ціни", пояснює він.

У серпні, за прогнозами експерта, різких стрибків з цінами теж не буде, а ось у вересні варто чекати інфляцію мінімум в 1%.

Згоден з цим і Ярослав Жалило, президент Центру антикризових досліджень. "Вже будуть нові, вищі ціни на зібраний урожай, зростання вартості енергоресурсів, збільшення акцизу на тютюнову продукцію, все це вплине на показники інфляції, і в за підсумками вересня ми отримаємо 1,5%", вважає він.

Що стосується річного прогнозу, то і Жалило, і Жолудь говорить, що інфляція складе 20-22%.

Нагадаємо, з початку року вона склала 15,5 % (тепер за підсумками 7 місяців 15%). У липні Кабмін погіршив прогнозований показник інфляції з 15,3 % на 15,9 %. В той же час експерти Світового банку, які раніше прогнозували річну інфляцію на 17,2%, погіршили цей показник до 21,5%, пише "Сегодня".

Зараз ви читаєте новину «"Тимошенко зарано радіє"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути