Ексклюзиви
четвер, 20 грудня 2007 08:44

"Тимошенко нікуди відступати"

За словами політолога Ігоря Жданова, у вівторок демократична коаліція склала серйозний іспит на міцність та дієздатність, проголосувавши за призначення Тимошенко. Жданов також наголошує, що робота нового уряду буде непростою.

"Неодноразово зазначалося, що коаліція, котра налічує 227 голосів, є тендітною та хиткою. Але коаліціянти можуть скористатися можливістю та відновити переговори з ?Блоком Литвина, котрий і сьогодні займає невизначену позицію", – підкреслює політолог.

Про труднощі Тимошенко на посаді прем"єр-міністра говорить і директор центру соціальних досліджень Софія Андрій Єрмолаєв.

"Юлії Тимошенко доведеться непросто на посаді прем"єр-міністра, вона звикла працювати методом політичної конфронтації й протесту, а зараз, будучи прем"єр-міністром, їй самій слід забезпечити продуктивну законодавчу роботу та виступати із законодавчою ініціативою", – розповідає Єрмолаєв.

Політологи Віталій Бала, Вадим Карасьов, та Олесь Доній також вважають, що Юлії Тимошенко необхідно перші півроку старанно попрацювати для того, щоб залишитися в кріслі прем"єра.

"Їй відступати немає куди, оскільки будь-?яким її слабким місцем швидко скористається опозиція. Уряд триматиметься доти, доки житиме коаліція, щойно розвалиться коаліція – урядові доведеться іти у відставку. У Тимошенко є рік, щоб довести, що вона може працювати", – говорить директор Агенції моделювання ситуацій Бала.

Однак прогнози Центру політичних технологій менш оптимістичні для нового прем"єра. За словами заступника директора центру Олексія Макаркіна, новий уряд не протримається довго.

"Уряд може існувати стільки ж, скільки і перше прем"єрство Тимошенко. Навряд чи воно буде стабільним. Більшість рішень, скоріше за все, прийматиметься на основі компромісу", – зазначає Макаркін.

18 грудня, Верховна Рада призначила Юлію Тимошенко прем"єр-міністром України. Її кандидатуру на посаду прем"ра підтримали 226 народних депутатів, пише Корреспондент.net.

Зараз ви читаєте новину «"Тимошенко нікуди відступати"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути