четвер, 22 листопада 2007 14:41

"Союз Ющенка і Януковича знизить авторитет Президента"

Експерти Агентства моделювання ситуацій вважають, що створення широкої парламентської коаліції в новій Верховній Раді не вигідне ні Президентові Віктору Ющенку, ні прем"єр-міністру Віктору Януковичу.

Про це сказав директор агентства Віталій Бала.

"Ні для Ющенка, ні для Януковича не буде позитиву від створення широкої коаліції", - зауважив Бала.

На думку експерта, союз Ющенка і Януковича може призвести до зниження авторитету Президента.

Він зазначив, що в 2006 році пропрезидентський Блок "Наша Україна" втратив значну кількість голосів своїх прихильником через переговори з Партією регіонів, а Соціалістична партія через союз із ПР не змогла подолати 3% бар"єр для того, щоб потрапити в нову Раду.

Водночас, зі слів Бали, Янукович також втратить частину своїх прихильників і знизить свій рейтинг у союзі з Ющенком, а відтак знизить свої шанси на перемогу в майбутніх президентських виборах.

"Якщо Янукович піде на союз із НУНС і Президентом, він відійде в тінь і Партія регіонів буде шукати іншого лідера на президентських виборах", - сказав він.

Експерти вважають найбільш природним політичним об"єднанням, з точки зору ідеологічної однорідності, створення коаліції Блоком Юлії Тимошенко й пропрезидентським Блоком "Наша Україна - Народна Самооборона".

Заступник директора агентства Олексій Голобуцький вважає, що не створення такої коаліції, заявленої БЮТ і НУНС під час передвиборної кампанії, призведе до значного зниження рейтингу політичної сили, з вини якої така коаліція не відбудеться.

"Участь БЮТ або НУНС в інших варіантах коаліції буде початком їх кінця", - сказав експерт, пишуть Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «"Союз Ющенка і Януковича знизить авторитет Президента"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути