четвер, 21 червня 2007 09:57

"Регіони" готуються до дострокових виборів

 У середу, 20 червня, на засіданні президії політради Партії регіонів було ухвалено рішення про підготовку до участі у дострокових парламентських виборах 30 вересня.

"Наше рішення пов"язане з тим, що опозиція виконала свою обіцянку - 150 нардепів склали свої повноваження, залишилася справа за ЦВК - він повинен остаточно обнулити списки "Нашої України" і БЮТ, ухвалити рішення, що поповнити місця нардепів, що пішли, в Раді немає  кому, і після цього ми розвернемо нашу виборчу кампанію", - заявив член політради Партії регіонів Михайло Чечетов.

Водночас нардеп наголосив, що зараз рано говорити про блокування Партії регіонів з нинішніми партнерами по коаліції - СПУ і КПУ.

"Такі рішення повинні приймати з"їзди партій. А ми хочемо 27 червня скликати чергову політраду ПР і призначити дату проведення з"їзду і питання, які будуть винесені на цей з"їзд", - заявив Чечетов.

Він спрогнозував, що такий з"їзд може пройти на початку серпня.

Втім, за словами іншого представника політради Партії регіонів, Бориса Петрова, на вчорашньому засіданні президії частина регіоналів порушила питання про можливість відкликати підпис Віктора Януковича під "угодою три" (домовленості президента, прем"єра і спікера про проведення виборів 30 вересня), якщо ЦВК відмовиться обнулити списки, що відповідно ліквідовує правові підстави для проведення виборів.

"Янукович наголосив, що Україна може вийти з політкризи через проведення виборів, проте повинна бути виконана обов"язкова умова для цього - дотримання законності цих виборів", - говорить нардеп.

Наприкінці травня Президент Віктор Ющенко, прем"єр-міністр Віктор Янукович і голова Верховної Ради Олександр Мороз домовилися зробити підставою для позачергових виборів Ради складання повноважень депутатами фракцій блоків Юлії Тимошенко і "Наша Україна".

15 червня прем"єр-міністр Віктор Янукович заявив, що опозиція, яка забезпечила складання депутатських повноважень 151 депутата Верховної Ради, виконала свою частину політичних домовленостей.

За матеріалами УНИАН, "Сегодня" Украинская правда

Зараз ви читаєте новину «"Регіони" готуються до дострокових виборів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути