понеділок, 17 грудня 2007 10:04

"Регіонали" хочуть коаліцію з ПР, БЛ і частини НУ-НС

Народний депутат фракції Партії регіонів, міністр Кабінету міністрів Анатолій Толстоухов допускає можливість створення широкої коаліції у складі Партії регіонів, Блоку Литвина і частини депутатів блоку "Наша Україна–Народна самооборона". Таку заяву він зробив під час інтерв"ю на радіо "Свобода" в неділю, 16 грудня.

Говорячи про можливість створення широкої коаліції, він відзначив: "Рух назустріч Партії регіонів і "Нашої України–Народної самооборони" настільки суперечливе і політично, і психологічно, і внутрішньо для багатьох, що перенавантажувати це ще й участю в одному блоці чи в одній коаліції з комуністами – це означає закрити цей процес зовсім ... Тому мені здається, що реальнішою є формула: Партія регіонів, частина "Нашої України", Блоку Литвина і участь комуністів у голосуваннях з тих питань, де буде досягнута спільна мова або де вони підтримають той чи інший законопроект", – вважає Толстоухов.

Говорячи про участь депутатів НУ–НС у широкій коаліції, він відзначив: "Я думаю, що це має бути частина людей – депутатів, політиків, які розуміють, що дійсно потрібно не на словах, а конкретними справами ставити інтерес держави вище, як це, наприклад, зробив Іван Степанович Плющ (депутат Плющ – єдиний із фракції блоку НУ–НС відмовився увійти до коаліції з Блоком Юлії Тимошенко – ред.)".

"І, за великим рахунком, мене не цікавить, буде таких людей відразу 40 або їх буде 10 – і це буде досить, щоб запрацювала коаліція зі знаком плюс..., тому що помаранчева монополія для країни – це знак мінус", – вважає міністр Кабінету міністрів Толстоухов.

Партія регіонів має в парламенті 175 депутатських мандатів, БЮТ – 156, НУ-НС – 72, КПУ – 27, БЛ – 20 мандатів.

У Верховній раді VI скликання створена коаліція демократичних сил у складі фракцій БЮТ і НУ–НС. Коаліція складається з 227 депутатів із 450.

 За матеріалами: Интерфакс-Украина.

Зараз ви читаєте новину «"Регіонали" хочуть коаліцію з ПР, БЛ і частини НУ-НС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути