пʼятниця, 10 жовтня 2008 11:51

"Рада VI скликання не має права ухвалювати закони" - аргументи експерта

Верховна Рада, повноваження якої достроково припинені, не має права приймати ніяких рішень, які носять законодавчий характер. Про це заявила завідувачка відділом правових проблем політології Інституту держави і права імені Корецького НАНУ Ірина Кресіна на прес-конференції в п"ятницю.

Вона відзначила, що Указ Президента повністю відповідає Конституції України, є абсолютно легітимним і політично доцільним. Разом з тим, Кресіна підкреслила, що з моменту публікації Указу Верховна Рада не може ухвалювати законів або вносити до них зміни.

"Ухвалювати рішення, які мають законодавчий статус, Верховна Рада вже не може", - сказала вона.

"Верховна Рада не є діючою, тому вона не може збиратися на пленарні засідання", - додала вона. З цього, за словми експерта, випливає, що парламент не може приймати зміни до Держбюджету, погоджувати виборче законодавство, передбачати фінансування майбутньої виборчої кампанії.

На думку Кресіної, оскільки до Указу Президента не було прийнято попередніх рішень про фінансування виборів, то тепер вирішення цієї проблеми лягає на плечі уряду.

"Оскільки Указ вийшов без попередніх рішень про фінансування виборів, це не було передбачено в держбюджеті, то в таких випадках діє норма про фінансування виборів з резервного фонду Кабінету Міністрів", - заявила Кресіна.

За її словами, уряд не пізніше ніж в суботу повинен прийняти відповідну постанову про фінансування.

Нагадаємо, 9 жовтня Президент України підписав Указ "Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України VI скликання і призначення позачергових виборів", пише Ліга.

Зараз ви читаєте новину «"Рада VI скликання не має права ухвалювати закони" - аргументи експерта». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути