вівторок, 14 жовтня 2008 18:36

"Пора" заступилася за автора "Донецької мафії" і звернеться до Януковича

Завтра активісти Всеукраїнської громадської організації "Громадянська кампанія "Пора" мають намір провести попереджувальну акцію протесту біля центрального офісу Партії регіонів з вимогою припинити переслідування автора "Донецької мафії", керівника фонду "Антикорупція" Бориса Пенчука.

Як повідомили в прес-службі ГК "Пора", завтра, 15 жовтня в 12:00 біля офісу Партії регіонів, що знаходиться на вул. Липська, 10, члени "Пори" зажадають вплинути на скасування рішення "про незаконне затримання" Пенчука.

Під час пікетування активісти планують оприлюднити звернення до лідера Партії регіонів Віктора Януковича із закликом пояснити, "навіщо Партії регіонів напередодні дострокових парламентських виборів потрібен скандал із затриманням Пенчука, а також поява в Україні нового політв"язня".

Нагадаємо, в жовтні 2007 року Пенчук звинуватив Міністра внутрішніх справ Юрія Луценка в тиску, "результатом якого стало розкручування справи Бориса Колесникова".

Пенчук визнав, що у нього з Колесниковим були "невеликі тертя", які, проте, можна було вирішити "за звичайним столом переговорів". Проте, завдяки діям керівництва Міністерства внутрішніх справ України в 2005 році це справа "з пустяшного цивільного питання" перетворилася на політичні репресії.

10 жовтня 2008 року з"явилася інформація про те, що близько півночі в Києві невідомі викрали керівника фонду "Антікоррупция" Пенчука і відвезли в невідомому напрямі. Про це повідомив виконавчий директор фонду "Антикорупція" Олексій Губський.

"Єдина інформація, яку ми маємо сьогодні, надійшла від самого Пенчука. Йому вдалося подзвонити по телефону одному з лідерів "Пори" Євгену Золотарьову і буквально прокричати, що невідомі люди закинули його в машину і везуть в невідомому напрямі. Після цього дзвінок обірвався, і з тієї миті всі телефони Пенчука відключені", - цитує прес-служба фонду, пише Ліга.

Зараз ви читаєте новину «"Пора" заступилася за автора "Донецької мафії" і звернеться до Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути