вівторок, 16 жовтня 2007 12:34

"Помаранчевої" коаліції поки що не існує

 Президент соціологічної служби "Український барометр" Віктор Небоженко вважає, що говорити про створення "помаранчевої" коаліції ще рано.

Політолог наголосив, що коаліція – це практичні дії по узгодженому голосуванню і взаємна відповідальність. Він відзначив, що, швидше за все, вчора між БЮТ і НУ-НС був підписаний договір про наміри, а не  договір про формування самої коаліції. За словами політолога, сказати, як довго вона проіснує не можна, таке ж питання можна було б поставити антикризовій коаліції, яка проіснувала не так вже й  довго.

"Всі коаліції, і "помаранчеві", і "біло-блакитні",  у цій країні існують недовго. Але повторюся ще раз, ми маємо справу не з коаліцією, а з якимось піар-документом, який підписали між собою дві політичні сили. Це важко назвати коаліційною дією. Коли буде проведене перше спільне голосування, і вони візьмуть відповідальність за владу, тоді це буде коаліція. Поки що це коаліція рівно настільки, наскільки "Наша Україна" гордо називала себе мега-блоком" - сказав він.

Політолог наголосив, що БЮТ і НУ повинні були починати з формування Верховної Ради, і голосування за документ, що засвідчує загальну політичну лінію нової більшості. Якщо цього всього немає у договорі про коаліцію, і там зазначено тільки, хто, що і скільки візьме, то це поки що важко назвати коаліцією. Небоженко відзначив, що стабільність такої більшості досить сумнівна, і важко сказати, як довго вона проіснує,  повідомляє  ForUm.

Зараз ви читаєте новину «"Помаранчевої" коаліції поки що не існує». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути