пʼятниця, 16 березня 2007 17:46

"Наша Україна": Нинішній склад ЦВК вигідний "регіоналам"

У складі Центральної виборчої комісій порушений баланс політичного представництва. 9 із 15 членів ЦВК є людьми так званої антикризової коаліції та уряду Януковича, - сказав народний депутат від фракції "Наша Україна" Руслан Князевич, коментуючи одну з вимог об"єднаної опозиції, що потрібно зупинити сповзання ЦВК до маніпуляцій та корупції.

"Під час проведення першого етапу Всеукраїнського референдуму щодо вступу України до НАТО, стало очевидним, що такий склад ЦВК зручний для "антикризовиків", адже 9 осіб відстоювали ті принципи, на яких наполягали "регіонали", - пояснив "нашоукраїнець".

Він нагадав, що згідно із законом про ЦВК, до комісії входять представники політичних сил, які представлені в парламенті. "Оскільки я, як представник "Нашої України" та Микола Мельник (БЮТ) припинили свої повноваження у якості членів ЦВК, то нині у комісії спостерігається дисбаланс політичних інтересів", - додав народний депутат.

"Якщо не збалансувати представництво політичних сил у Центральній виборчій комісії , то може повторитися ситуація, яка була у 2004 році під час президентських виборів", - зауважив народний депутат, додавши, що, ймовірно, нині на ЦВК чиниться тиск зі сторони "регіоналів", пише сайт RAZOM.

Зараз ви читаєте новину «"Наша Україна": Нинішній склад ЦВК вигідний "регіоналам"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути