понеділок, 05 листопада 2007 13:28

"Наша Україна - Народна самооборона" - на межі розколу

Експерти Агентства моделювання ситуацій допускають ідеологічний розкол блоку "Наша Україна - Народна самооборона", у разі затягування його представниками створення коаліції із Блоком Юлії Тимошенко.

Про це сказано в коментарі АМС.

"Блок НУНС, і без того ідеологічно нестійкий, у результаті тривалого й суперечливого процесу створення коаліції може опинитися на межі розколу", - вважає заступник директора агентства Олексій Голобуцький.

На його думку, основний ризик полягає в тому, що інтересами блоку нехтують чиновники, які не брали участі у виборах.

"Консолідація різношерстих політичних еліт навколо фігури Президента й загального прагнення потрапити в парламент - це одна справа. Коли ж інтересами блоку відверто манкірують чиновники, які не пройшли легітимізації виборами, представники партій, суб"єктів блоку не готові йти на поводі в інтересів цих політиканів", - вважає Голобуцький.

Він зазначає, що найбільше це негативно позначається на ідеологічних партіях у складі блоку.

"Для віртуальних партій, таких як "Наша Україна", ідеологічні розбіжності не катастрофічні, тоді як праві партії (Українська народна партія, Народний Рух України) не можуть собі дозволити втрачати послідовного виборця", - резюмує експерт.

На думку політолога, кулуарні ігри політтехнологів і чиновників, що не мають реального зв"язку з виборцем і не розуміють цінність ідеологічних принципів, приречуть на провал будь-який, навіть найуспішніший, партійний проект.

Всіх 156 кандидатів у депутати Верховної Ради від БЮТ підписали зобов"язання про створення коаліції з НУНС, з іншої сторони тільки 69 з 72 кандидатів у депутати Ради від НУНС підписали таке зобов"язання.

У разі відмови 3 і більше депутатів від БЮТ або НУНС підтримати створення коаліції цих політичних сил вона не зможе бути створена через недостачу голосів депутатів

15 жовтня БЮТ і НУНС домовилися створити коаліцію в Раді 6-го скликання, пишуть Українські новини.


Зараз ви читаєте новину «"Наша Україна - Народна самооборона" - на межі розколу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути