понеділок, 17 березня 2008 13:16

"Для Тимошенко підходить період, коли їй потрібно зістрибувати з поста прем"єра"

Так вважає народний депутат від Партії регіонів Василь Кисельов.

"Тимошенко висунула ультиматум, по суті, і Президентові, і Верховній Раді в цілому, щоб їй віддали столицю. Вона почала боротьбу за столицю і хоче поставити в Києві свою людину, прихильника від БЮТ. Зрозуміло, для чого це: вона націлилася на вибори, і їй тут потрібна своя людина, це ж ключовий регіон у виборах Президента. Тому вона вже не зупиниться ні перед чим. І, кажучи про те, що вона раніше з нами не знаходила консенсусу, - я вважаю трохи по іншому - вона націлювалася на дострокові президентські вибори.

Наступним кроком після ультиматуму буде оголошення нею про неучасть її фракції в роботі парламенту. А, потім, не виключено, що вона складе 156 мандатів, і "бютівці" спробують блокувати роботу ВР, робити її нелегітимною через відсутність конституційної більшості. Тобто не буде трьохсот голосів депутатів в парламенті, і він перестане бути дієздатним", - повідомив політик.

Тимошенко чітко узяла курс на президентські вибори і тепер тільки вибирає момент, коли їй заявити про складання мандатів, вважає Кисельов. "Приводом вона вибрала якраз дострокові вибори мера Києва. Тепер я ставлю зустрічне питання: а на якій підставі вона висуває ультиматум? Що, комісія виявила якісь порушення? Вона ще не приступала до роботи. Ось коли будуть представлені висновки комісії, створеної Президентом і парламентом по Києву і по мерові Черновецкому, і якщо ці висновки будуть не на користь Черновецкого, тоді немає питань... Якщо будуть підстави, то і ми підтримаємо. А доти ми це підтримувати не будемо. У Тимошенко період, коли їй потрібно зістрибувати з посади прем"єр-міністра України, і цей період на підході", - відзначив він.

Відповідаючи на питання, чи можливо, що завтра все-таки буде прийнято постанову ВР про дострокові вибори мера Києва і міськради, Кисельов відповів: "Я переконаний, що цього не буде, адже підстав немає! Тільки по одному бажанню Тимошенко ми повинні бігти попереду паровоза і оголошувати дострокові вибори мера, чому? Де матеріали? Де підстави? Ми не можемо, на вимогу одного політика, якому в даний момент вигідний цей бедлам в столиці, робити незаконні дії. Скільки б не голосувало за Черновецького людей, його обирали всенародним голосуванням в Києві. Його обирав народ. Тому йому вирішувати. А  Рада, поки не буде достатніх підстав, ухвалювати рішення по відставці або за призначенням нових виборів не має права ні морального, ні юридичного", пише Цензор.

Зараз ви читаєте новину «"Для Тимошенко підходить період, коли їй потрібно зістрибувати з поста прем"єра"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути