пʼятниця, 14 березня 2008 12:35

"Щоб вийти з політичної кризи, потрібно прибрати Балогу"

Експерти Агентства моделювання ситуацій прогнозують, що політична криза в Україні закінчиться після дострокових виборів Верховної Ради й Президента або після відставки глави Секретаріату Президента Віктора Балоги.

Про це сказано в повідомленні АМС.

"Найбільш оптимальним виходом з політичної кризи має стати відсторонення Балоги від керівництва Секретаріатом і об"єктивне розслідування його діяльності. Інакше країну чекає безупинна низка дострокових виборів", - вважає директор агентства Віталій Бала.

На думку політолога, Балога зараз є основним дестабілізуючим фактором української політики.

"Не проходить дня без того, щоб Віктор Балога або ж його підлеглі привселюдно, будь-яким способом не вставили свої полиці в колеса діючому уряду", - сказав він.

Бала додав, що глава Секретаріату фактично намагається підмінити собою діючого Президента.

"Сірі кардинали", звичайно ж, у нас були завжди, але ніхто з них, навіть одіозний Віктор Медведчук, не намагалися привселюдно заміняти собою легітимного главу держави", - сказав експерт.

На думку Бали, Президент Віктор Ющенко серйозно помилився, допустивши ситуацію, коли замість нього країною керує стороння людина.

"Через Балогу, якого ніхто не обирав і який, де-факто, зараз намагається керувати країною замість Ющенка, рейтинги діючого Президента впали до меж прохідного бар"єра в Раду", - зазначив він.

Експерт також прогнозує, що в разі загострення політичної кризи, єдиним виходом з якої будуть тотальні (у тому числі й президентські) перевибори, ні Ющенко особисто, ні його партійний проект не зможуть отримати прийнятні для них результати.

З 18 січня по 6 березня засідання Ради блокувалися опозицією, що могло призвести до її розпуску.

Експерти також констатують активізацію протистояння між Кабміном і Секретаріатом Президента, пишуть Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «"Щоб вийти з політичної кризи, потрібно прибрати Балогу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути