середа, 25 квітня 2018 15:05

П'яного прокурора звільнили від відповідальності

П'яного прокурора звільнили від відповідальності
Суд закрив провадження проти голови Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів Віталія Грушковського. Фото: Українські новини

Калинівський райсуд Вінницької області закрив провадження у справі про притягнення до адміністративної відповідальності голови Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів Віталія Грушковського. Про це повідомляють "Наші гроші".

Грушковського затримали 25 березня близько опівночі на автодорозі поблизу Вінниці. Поліцейські склали на нього адмінпротокол про керування автомобілем Toyata Camry у стані алкогольного сп'яніння. Пояснили, що водій відмовився від проходження медичного огляду на стан алкогольного сп'яніння, тому вони склали протокол без цього. Сам Грушковський заявив у суді, що не відмовлявся від проходження медогляду на стан алкогольного сп'яніння.

"Після складення протоколу одразу ж самостійно проїхав до Вінницької міської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги, де пройшов медичне обстеження", – розповів прокурор суду.

У виписці з лікарні зазначено, що ознак алкогольного сп'яніння у нього не зафіксовано. Документ Грушковський отримав через одну годину після складення протоколу.

Суд дійшов висновку, що працівники поліції мали будь-що забезпечити проведення медогляду Грушковського. У разі його відмови проходити тест на місці затримання, патрульні повинні були відвезти його до медичного закладу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ситник налетів зі звинуваченнями на департамент СБУ

Суд вирішив, що протокол про адміністративне правопорушення складений з порушенням, тому братись до уваги не може.Як результат постановив закрити відповідне провадження у справі.

Грушковський з січня 2016 року є прокурором відділу нагляду за додержанням законів територіальними органами поліції при провадженні досудового розслідування та підтриманням державного обвинувачення управління нагляду у кримінальному провадженні прокуратури Вінницької області. З 2017 року працює головою Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів.

Зараз ви читаєте новину «П'яного прокурора звільнили від відповідальності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути