Ексклюзиви
пʼятниця, 28 січня 2022 17:04

Путін поскаржився Макрону на ігнорування вимог РФ щодо "гарантій безпеки"

Путін поскаржився Макрону на ігнорування вимог РФ щодо "гарантій безпеки"
У Путіна підкреслили, що ніхто не повинен зміцнювати свою безпеку за рахунок безпеки інших країн. Фото: Reuters

28 січня відбулася телефонна розмова між президентом Росії Володимиром Путіним та президентом Франції Еммануелем Макроном.

Вони обговорили Україну, НАТО і "гарантії безпеки", повідомляє пресслужба Кремля. Путін зазначив, що російська сторона уважно вивчить отримані від США та НАТО письмові відповіді.

"Водночас у відповідях не врахували принципових занепокоєнь Росії. Проігноровували і ключове питання, як США та їхні союзники мають намір слідувати зафіксованому в базових документах ОБСЄ та Росія-НАТО принципу неподільності безпеки", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін послав до кордонів України медичні підрозділи - ЗМІ

У Путіна підкреслили, що ніхто не повинен зміцнювати свою безпеку за рахунок безпеки інших країн. Під час розмови порушили також питання щодо ситуації навколо України. Путін "акцентував важливість неухильного виконання Києвом положень Мінських угод та інших домовленостей, насамперед щодо налагодження прямого діалогу з ЛДНР та правового оформлення особливого статусу Донбасу".

27 січня відбулася друга у цьому місяці розмова президента України Володимира Зеленського з президентом США Джо Байденом. Переговори пройшли на тлі загрози російського вторгнення в Україну і відповіді США і НАТО на так звані "гарантії безпеки" РФ.

У Білому домі повідомили подробиці розмови.

Зараз ви читаєте новину «Путін поскаржився Макрону на ігнорування вимог РФ щодо "гарантій безпеки"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути