пʼятниця, 28 січня 2022 01:05

У Білому домі повідомили подробиці розмови Байдена і Зеленського

У Білому домі повідомили подробиці розмови Байдена і Зеленського
Розмова двох президентів стала другою цього місяця. Фото: unn.com.ua

Президент США Джо Байден під час телефонної розмови з президентом України Володимиром Зеленським підтвердив готовність Сполучених Штатів Америки разом зі своїми союзниками та партнерами рішуче відповісти у разі подальшого вторгнення Росії в Україну.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Білого дому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський розповів про розмову з Байденом

Він також підкреслив відданість Сполучених Штатів суверенітету та територіальній цілісності України.

Президент Байден зазначив, що за останній рік Сполучені Штати надали Україні понад пів мільярда доларів на розвиток та гуманітарну допомогу, а також вивчають додаткову макроекономічну підтримку, щоб допомогти економіці України в умовах тиску, спричиненого нарощуванням збройних сил Росії.

Президент Байден дав зрозуміти, що, попри від'їзд американських членів родин співробітників посольства, посольство США в Києві залишається відкритим і повністю функціонує.

Лідери обговорили скоординовані дипломатичні зусилля щодо європейської безпеки, підкресливши принцип "нічого про Україну без України". Президент Байден висловив підтримку США зусиль щодо врегулювання конфлікту в "нормандському форматі". А також висловив сподівання, що повторна прихильність сторін 26 січня умовам припинення вогню в липні 2020 року сприятиме зниженню напруженості та просуванню імплементації Мінських домовленостей.

Розмова двох президентів стала другою цього місяця і третьою за два місяці і четвертою від початку каденції Джо Байдена.

Переговори відбулися на тлі загрози російського вторгнення в Україну та відповіді США та НАТО на так звані "гарантії безпеки" РФ.

Перед сьогоднішнім спілкуванням глав держав офіс президента України анонсував коло питань, які могли бути порушені під час переговорів. На Банковій зауважили, що розмова може стосуватися питання мирного врегулювання ситуації, безпеки й оборони, макрофінансової допомоги, енергетики та реформ.

Зараз ви читаєте новину «У Білому домі повідомили подробиці розмови Байдена і Зеленського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути