середа, 22 березня 2023 22:45

Спецтема: Війна Росії проти України

"Путін не планує миру" – Столтенберґ назвав завдання для Заходу

"Путін не планує миру" – Столтенберґ назвав завдання для Заходу
Захід повинен підготуватися до постачання Україні військової допомоги протягом тривалого часу, сказав Єнс Столтенберґ. Фото: nato.int

Президент країни-агресорки Російської Федерації Володимир Путін планує продовжувати війну.

Захід повинен підготуватися до постачання Україні військової допомоги протягом тривалого часу. Про це сказав генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ в інтерв'ю британському виданню Guardian.

"Президент Путін не планує миру, він планує більше війни", – сказав генсек.

Зі слів Столтенберґа, Росія нарощує виробництво військової промисловості і "звертається до авторитарних режимів, таких як Іран чи Північна Корея та інших, щоб спробувати отримати більше зброї".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генсек НАТО відповів про F-16 для України

Таким чином, США, Велика Британія, Франція, Німеччина мають бути готові підтримувати Україну зброєю, боєприпасами і запасними частинами протягом тривалого часу.

"Потреба і надалі буде існувати, тому що це війна на виснаження. Йдеться про промислову спроможність підтримки", – заявив Столтенберґ.

"Поточний рівень витрат боєприпасів вищий, ніж поточний рівень виробництва", – сказав генсек, хоча нові контракти означають, що ситуація змінюється.

Столтенберґ сказав, що Путін веде "війну на виснаження". Генсек НАТО хоче, щоб країни-члени Альянсу погодилися, щоб на оборону витрачалося не менше 2% ВВП.

Вчора Столтенберґ опулікував річний звіт НАТО. Торік країни-члени Альянсу надали Україні близько $120 млрд військової, гуманітарної і фінансової допомоги.

20 березня США оголосили про новий пакет військової допомоги для України на $350 млн. Допомога передбачає, зокрема, боєприпаси для HIMARS і артилерійські снаряди.

Зараз ви читаєте новину «"Путін не планує миру" – Столтенберґ назвав завдання для Заходу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути