неділя, 24 вересня 2017 19:48

Путін має неформального представника в Україні

Путін має неформального представника в Україні
"Медведчук є неформальним представником голосу російського президента в Україні" - політолог Михайло Басараб. Фото: zn.ua

СБУ не чіпатиме Віктора Медведчука без дозволу президента Петра Порошенка. Про це Gazeta.ua сказав політолог Михайлом Басараб.

"Чи будуть наслідки для Медведчука прогнозувати важко. Адже після Революції Гідності і російської агресії його персона у політиці - це суцільний нонсенс.

Медведчук не просто рядовий український громадянин, він представляє Україну у Мінську, періодично зустрічається з президентом Петром Порошенком. Він співпрацює з керівництвом Росії і одночасно залишається впливовою фігурою в Україні. За це Порошенко отримує чимало критики, тому вирішив спростувати підозри суспільства у близьких стосунках з кумом Путіна і погодився на окремі процесуальні дії щодо нього.

Без відома Порошенка СБУ не вчиняло би жодних дій щодо Медведчука. У іншому випадку його особою на предмет антидержавної діяльності зайнялися би значно раніше. Якщо зараз по справі буде нульовий результат, це серйозно нашкодить президентові — тоді він розпишеться у власній неспроможності протидіяти російській резидентурі.

Було зайвим наділяти його представницькими функціями від української сторони. Певно це було забаганкою Кремля — щоб Медведчук мав мандат від Банкової, показати вплив російського лобі. Це принизливий ляпас для України. Можливо, Медведчук надавав якісь гарантії, обіцянки Порошенкові від Путіна. Він є неформальним представником голосу російського президента в Україні", - сказав Басараб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Путін паскудитиме" - Піонтковський пояснив "мирну" ініціативу Кремля

Віктор Медведчук з травня 2015 року перебуває в підгрупі з гуманітарних питань тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі. Він є кумом президента Росії Володимира Путіна.

Зараз ви читаєте новину «Путін має неформального представника в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути