вівторок, 12 вересня 2017 11:38

"Путін паскудитиме" - Піонтковський пояснив "мирну" ініціативу Кремля

"Путін паскудитиме" - Піонтковський пояснив "мирну" ініціативу Кремля
Володимир Путін хоче "заморозити" частину Донбасу і зняття санкцій - політолог Андрій Піонтковський. Фото: Reuters

Пропозиція російського президента Володимира Путіна про введення миротворців на Донбас є спробою виторгувати в Заходу пом'якшення чинних і незастосування нових санкцій. Намагаючись заморозити конфлікт, Кремль хоче зберегти свою владу на окупованих територіях Луганської та Донецької областей. Про це заявив російський політолог Андрій Піонтковський в інтерв'ю "Апостроф".

"Оскільки прямолінійна анексія Кремля - створення "Новоросії", спроба дійти до Києва, контроль над усією Україною - провалилася, їхня тактика змінилася. Зараз вони намагаються вставити цю Лугандонію як ракову пухлину в політичне тіло України, легалізувати всіх цих бандитів, зробити їх державними діячами, депутатами Ради. І ось, таким чином, блокувати європейський вектор розвитку України, руйнувати її зсередини", - пояснив він.

Американський Конгрес висунув Росії ультиматум - 180 днів на те, щоб піти з Донбасу як мінімум, зазначив експерт.

"Москва починає торгуватися - йти з Донбасу повністю вони не хочуть, але ось це крок назустріч Порошенкові, назустріч Заходу. Миротворці - але на наших умовах. Є певна підступність. Чим привабливий цей план - якщо дійсно припинять вогонь, а це цілком залежить від Москви, тому що перестрілки весь час ініціюються з того боку, то перестануть гинути люди. Це такий миролюбний крок. А підтекстом цього плану є анексія територій, відмова від таких пунктів Мінських угод, як виведення російських військ або передача кордону під контроль України.

Я думаю, що хорошою і правильною відповіддю з українського боку буде законопроект про визнання цих територій окупованими", - сказав Піонтковський.

У законі Росію потрібно назвати агресором, зауважив експерт.

"Росіяни підуть з Донбасу в результаті серйозного економічного тиску Заходу, серйозних персональних санкцій", - прогнозує він.

Однак Піонтковський додав: Путін "паскудитиме завжди".

"Іноді відбуватимуться якісь вибухи, диверсанти, терористи. Але цим заморожуванням на Донбасі він торгується із Заходом. Він скаже: "Я не піду на розширення - на Маріуполь, на Київ. Але цю територію я хочу за собою заморозити", - пояснив політолог.

"Я не можу зрозуміти, чому найлютішого ворога України, агента Путіна Медведчука, вважають у вас державним діячем. Він бере участь у переговорах і так далі. Тут дуже багато питань. Для мене буде ясно, що Україна зрозуміла, з ким має справу, що вона знаходиться в стані війни, в той день, коли Медведчука заарештують", - резюмував Піонтковський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовики обстріляли цивільних

Росія анексувала Крим у березні 2014-го. Влітку того ж року збройні сили РФ почали брати пряму участь у бойових діях проти Збройних сил України на Донбасі.
Мінські угоди лідери Німеччини, Франції, України та Росії погодили в лютому 2015-го. Документ передбачає відновлення повного контролю України над кордоном і виведення з Донбасу "всіх іноземних військових формувань".

Зараз ви читаєте новину «"Путін паскудитиме" - Піонтковський пояснив "мирну" ініціативу Кремля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути