Ексклюзиви
вівторок, 12 лютого 2019 18:03

Путін - ліліпут: Ющенко назвав страх господаря Кремля

Автор: Анатолій ГАЄВСЬКИЙ
  "Путін не має мотивів припинити війну. Йому потрібно, щоб в Україні була рана, яка кровоточить", - каже третій президент Віктор Ющенко.
"Путін не має мотивів припинити війну. Йому потрібно, щоб в Україні була рана, яка кровоточить", - каже третій президент Віктор Ющенко.

Президент РФ Володимир Путін боїться, щоб Україна і Європа заговорили одним голосом проти російської агресії. Про це сказав третій президент України Віктор Ющенко в інтерв'ю журналу "Країна".

"Путін не має мотивів припинити війну. Йому потрібно, щоб в Україні була рана, яка кровоточить. Бо якщо ми будемо поранені, нам буде важко реалізовувати цілі. В таких умовах важко, говорити про членство в Євросоюзі, мати успішну економіку", - пояснив він.

Треба поставити українське питання на європейський і світовий порядок дня, каже Ющенко.

"Економічно Росія – слабка. При цьому 82 відсотка російської нафти і газу йде до Західної Європи. Це основне джерело формування бюджету РФ і її армії.

Ми не довели пересічному європейцю розуміння, що кожен літр бензину чи кубічний метр газу російського виробництва, який він купує, є основним ресурсом фінансування окупації України, Грузії, Нагірного Карабаху, Молдови.

Світу й Європі треба донести: що те що відбувається на Донбасі, а ширше - на сході Європи, це дзвін по вас. Це жовта картка демократії. Путін боїться, щоб ми в Україні не навчилися говорити одним голосом. Щоб Європа не стала говорити одним голосом. Він боїться солідарності, яка робить із нього ліліпута", - сказав третій президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ющенко про Медведчука у владі: через три години буде Майдан

Повну версію інтерв'ю з Віктором Ющенком читайте у найближчому номері журналу "Країна".

Зараз ви читаєте новину «Путін - ліліпут: Ющенко назвав страх господаря Кремля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути