четвер, 26 лютого 2015 14:31

Путін готовий залишити Європу без газу - The Times

Путін готовий залишити Європу без газу - The Times
ria.ru

Путін готовий відключити Європі газ.

Про це пише The Times.

Президент Путін зажадав негайних авансових платежів від Києва - інакше газові крани будуть перекриті в розпал зими. Відключення газу може торкнутися транзитних потоків в Європу, зазначає кореспондент Девід Чартер. Путін оголосив свій ультиматум в той день, коли ЄС оголосив амбітні плани зі створення "енергетичного союзу", який міг би послабити мертву хватку Росії в енергозабезпеченні континенту. При цьому чиновники визнали, що це займе багато років і зажадає інвестицій у інфраструктуру в розмірі 1 трильйона євро, говориться в статті.

Критикуючи Київ за відключення газу східним регіонам, які знаходяться під контролем проросійських сепаратистів, Путін сказав: "Уявіть собі, що всі ці люди опиняться без газопостачання в зимовий період часу. Мало того, що там голод вже (...) Це як називається, це вже геноцидом попахує".

Україна внесла передоплату, якої вистачить тільки "на три-чотири доби". "Якщо передоплати не буде,"Газпром"(...) поставки призупинить. Зрозуміло, це може створити певну загрозу для транзиту до Європи нашим європейським партнерам", - заявив Путін.

"ЄС заявив, що його метою є, щоб у всіх 28 країн-членів було три джерела поставок природного газу і щоб вони мали можливість поставляти 10% вироблення електроенергії своїм сусідам до 2020 року", - пише видання. Це зажадає поліпшення об'єднаних електросистем, створення двох нових газотранспортних вузлів (одного - в середземноморському регіоні, іншого - в Центральній Європі) і будівництва трубопроводу для поставок газу через Туреччину з Центральної Азії, пояснює Чартер.

"Нафтовий підрозділ "Газпрому" заявив вчора, що він переносить торгові операції з Австрії назад в Росію Джерела в цій галузі стверджують, що воно хоче уникнути арешту його доходів", - зазначає видання.

Зараз ви читаєте новину «Путін готовий залишити Європу без газу - The Times». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути