четвер, 03 червня 2021 19:48

Протистояння Банкової з Кличком: Зеленський усуває опонента

Протистояння Банкової з Кличком: Зеленський усуває опонента
"Протистояння з Офісом Зеленського стосується виключно амбіцій Кличка стати президентом", каже Віктор Бобиренко.Фото: "Фокус"

Офіс президента Володимира Зеленського намагається до наступних виборів усунути потенційного опонента – мера Києва Віталія Кличка. Хочуть збити рівень довіри до нього ще до початку кампанії. Про це Gazeta.ua розповідає політолог Віктор Бобиренко.

Протистояння стосується виключно амбіцій Кличка стати президентом, каже Бобиренко. "Амбіції Зеленського – цього не допустити. Мера столиці збивають на зльоті, коли він ще не набрав висоту. Інструменти, які використовують – зробити Кличка в очах суспільства корупціонером. Якби не було, а Кличка не вважають таким. Кажуть, що він погано говорить, але це також нав'язують виборцям", – додає політолог.

Конфлікт буде продовжуватися, поки сторони не домовляться, каже Бобиренко. "Парламентські вибори – це рубікон. Якщо партія Кличка не зайде у Раду, то і шансів у мера боротися за президентство не буде".

Також додає: "У Кличка немає антирейтингу. Рівень довіри не менший, ніж у Зеленського. Тому президентові треба його збити. В ОП помилково думають, що конфлікт з Кличком додать електоральних балів Зеленському. Це не так".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Приціл на вибори. Навіщо Зеленському власний університет

У Офісу президента є кілька способів зняти Кличка з посади голови КМДА, каже Бобиренко. "Потрібно новий закон, який не факт, що проголосують. Або міняти його "по безпределу". Але це матиме наслідки. Я думаю, що електоральна війна продовжуватиметься. "Слуги" і Зеленський вже неодноразово показували, що можуть грати без правил. Вони бачать, що суспільство це проковтує. Але не думаю, що у Зеленського є велика лава запасних, хто зможе професійно керувати містом. Амбіції є у багатьох. Критерієм вибору може стати особиста відданість президенту. Або ж Офіс президента домовиться з Кличком".

"Київ потрібен Офісу Зеленського, хоча б тому що популярність Кличка серед киян вища, ніж у президента. Якщо немає столиці, то можливий Майдан проти того, хто не популярний в Києві. А Зеленський зараз не популярний", – говорить Бобиренко.

Мер Києва Віталій Кличко заявив про тиск на столичну владу і на нього особисто. Так прокоментував обшуки прокуратури в Київській міській державній адміністрації.

Президент Володимир Зеленський на пресконференції 20 травня зауважив, що не з'ясовує стосунки з Кличком. За словами Зеленського, Кличко постійно намагається шукати зустрічі з ним. Президент повідомив, що Кличко, як очільник КМДА, просив його не звільняти.

Зеленський також сказав, що задовольнив прохання Кличка, хоча в Офісі президента були люди, які хотіли його звільнення. Також Зеленський наголосив, що зараз Кличко має всю повноту влади у Києві.

Віталій Кличко заявив, що хотів зустрітися з президентом Зеленським для вирішення "спільних викликів".

Зараз ви читаєте новину «Протистояння Банкової з Кличком: Зеленський усуває опонента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути