пʼятниця, 11 лютого 2022 19:20

Проти антиукраїнського телеканалу Мураєва запровадили санкції

Проти антиукраїнського телеканалу Мураєва запровадили санкції
Засідання РНБО під головуванням президента Зеленського пройшло у Харкові. Фото: outsignal.com

Рада національної безпеки та оборони запровадила 11 лютого санкції проти телеканалу "НАШ", який належить колишньому "регіоналу" Євгенію Мураєву.

Санкції запровадили на підставі подання Служби безпеки України, заявив у п'ятницю секретар РНБО Олексій Данілов на брифінгу у Харкові, передає Gazeta.ua.

"Запровадили обмеження проти компаній "Наша Прага", "НАШ 24", "НАШ 365", а також підсанкційної власниці - компанії Proteas House, яка знаходиться на Кіпрі у місті Лімасол", - сказав він.

Санкції запровадили терміном на п'ять років. Відповідаючи на запитання журналістки телеканалу "НАШ" про причини обмежень, Данілов додав:

"Материнська компанія знаходиться на Кіпрі, не знаю, чи знаєте ви, що частково кіпріоти. Саме проти цієї компанії-власниці було видано сьогоднішні санкції. Вони вводяться на підставі належного подання СБУ. Мова не йде про "НАШ", ваш, мій, твій. Будь-які документи ми розглядаємо за поданням СБУ і ухвалюємо рішення".

Засідання РНБО під головуванням президента Володимира Зеленського було виїзним та пройшло у Харкові. Питання доповідав голова СБУ Іван Баканов. Наступне засідання РНБО також буде виїзним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мураєв займався расизмом на своєму телеканалі - регулятор впаяв штраф

17 січня петиція припинити мовлення телеканалу "Наш" назбирала 25 тис. голосів. Президента Володимира Зеленського закликали ініціювати на засіданні РНБО санкції щодо телеканалу.

2 лютого сотні людей вийшли під телеканал з вимогою його закрити.

Торік Нацрада штрафувала "Наш" за розпалювання ворожнечі й поширення російської пропаганди. Також - за трансляцію образливих висловлювань у бік Збройних сил України і трансляцію пособника російських окупантів Родіона Мірошника.

Зараз ви читаєте новину «Проти антиукраїнського телеканалу Мураєва запровадили санкції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути