понеділок, 17 січня 2022 06:00

Петиція про закриття антиукраїнського телеканалу Мураєва пішла на стіл Зеленському

Петиція про закриття антиукраїнського телеканалу Мураєва пішла на стіл Зеленському
Попри чисельні прояви антиукраїнської діяльності канал продовжує вести мовлення, сказано в петиції.

Петиція із закликом припинити мовлення телеканалу "Наш" колишнього "регіонала" Євгенія Мураєва назбирала 25 тис. голосів.

Тепер президент Володимир Зеленський має відповісти на неї.

Петицію зареєстрував блогер Сергій Стерненко.

На телеканалі так само, як і на підсанкційних "112", ZIK, NewsOne, UkrLive та "Перший незалежний" регулярно транслюють антидержавні висловлювання і пропаганду в інтересах країни-агресора РФ, нагадує він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тамада російської пропаганди. Розповіли про телеведучого, якому Зеленський показував телефон

"Мураєв неодноразово в ефірі заперечував факт російської агресії, називаючи міжнародний збройний конфлікт, розвʼязала Російська Федерацієя проти України 2014 року "громадянською війною". Також заявляв, що Україні не варто захищатися.

Персонал телеканалу включав у прямий ефір представника російських окупаційних сил РФ Родіона Мірошника, який у прямому, що нібито Донбас не є частиною України.

Ведучі й запрошені гості телеканалу регулярно розпалюють ворожнечу за національною ознакою проти українців, релігійну й расову нетерпимість, у звʼязку із чим Національна рада з питань телебачення і радіомовлення неодноразово застосовувала штрафні санкції.

Олена Бондаренко в ефірі називала Збройні сили України "злочинцями, що вбивають своїх громадян", - ідеться в тексті.

Однак попри чисельні прояви антиукраїнської діяльності канал продовжує мовлення і далі поширює російську пропаганду. А члени РНБО не ініціювали питання про застосування санкцій проти фізичних і юридичних осіб, які контролюють телеканал, зауважив блогер.

Попросив президента невідкладно ініціювати на засіданні РНБО питання про застосування санкцій щодо телеканалу "Наш" із подальшим припиненням його мовлення на території України.

Щоб петиція потрапила на стіл президента, вона має набрати 25 тис. голосів.

Торік у лютому президент Зеленський затвердив рішення РНБО, яким заблокував діяльність телеканалів "112", NewsOne і ZIK. Санкції застосував до нардепа з ОПЗЖ Тараса Козака.

Також РНБО запровадила санкції проти нардепа від ОПЗЖ Віктора Медведчука і дружини, Оксани Марченко. Обмеження застосували в рамках кримінального провадження щодо фінансування тероризму.

У грудні Зеленський підписав санкції щодо "Перший незалежний" і UkrLive.

Зараз ви читаєте новину «Петиція про закриття антиукраїнського телеканалу Мураєва пішла на стіл Зеленському». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути