Ексклюзиви
середа, 16 червня 2021 16:42

Тамада російської пропаганди. Розповіли про телеведучого каналу "Наш"

Тамада російської пропаганди. Розповіли про телеведучого каналу "Наш"
Росії на сподобалася українська футбольна форма? Назаров доєднається до її дискредитації, пише медіаексперт.

Ведучий телеканалу "НАШ" колишнього "регіонала" Євгена Мураєва Назар Діордіца (Макс Назаров), якому на пресконференції президент Володимир Зеленський показував телефон, виправдовує російську агресію, легітимізує бойовиків і розпалює ненависть між українцями. Про це повідомляє проєкт про медіа "MediaSapiens"

"Листування українського головнокомандувача продемонстрували людині, яка за пів року до цього брала інтерв'ю в російського бойовика", - йдеться в публікації і нагадують про ефір 4 грудня, коли на каналі з'явився пособник російських окупантів, екс"регіонал" Родіон Мірошник.

Тоді втілили давню мрію пропагандистів: поговорити на рівних із народними депутатами. А ведучий збрехав, що бойовики — одна зі сторін Тристоронньої контактної групи (насправді: Україна, Росія та ОБСЄ).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Канал Мураєва відбувся штрафом за образливі заяви в бік Збройних сил України

Складно назвати проросійську інформаційну кампанію, до якої Назаров не долучався, повідомляє MediaSapiens і називає його "тамадою російської пропаганди".

Телеведучий запитував, для чого купувати газ у Європі, якщо його можна брати дешевше напряму з Росії. Казав, що вакцина "Спутник V" краща за Pfizer і AstraZeneca. Цитував позицію, що санкції проти Росії — це "русофобський світовий тренд". Заперечував, що Росія — сторона конфлікту, а на Донбасі є регулярні російські війська. Виправдовував російську агресію: "Был нарушен такой нейтралитет между Россией и Соединенным Штатами появлением одной некой особы [...] Виктория Нуланд, когда появилась на Майдане со своими печеньками, тогда это был мощнейший сигнал для Кремля".

Навесні цього року, коли почалося чергове загострення російсько-української війни, телеведучий був одним із тих, хто допомагав звинуватити в ньому Україну. Не лише цитував відповідні закиди з боку Росії, а й казав, що росіяни логічно пояснюють скупчення власних військ на кордоні. І на повному серйозі запитував: "Українці не провокують. Вступ України в НАТО — це провокація для Росії?".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський призначив керівника Центру протидії дезінформації

Ведучий каналу виступає проти українських інтересів: запитує, чому Україна не може поводитися так, щоб ні в кого не було претензій? Традиційно поширює маніпуляції про утиски російської мови, нацизм і навіть те, що Тарас Шевченко був "общим поэтом". Просить Львів із Бандерою "не лізти" в Київ. Каже, що для Львова "привычно" займатися вандалізмом біля Вічного вогню. Протиставляє Тернопіль іншим частинам України, які "пам'ятають історію". Простіше кажучи, розпалює ненависть та розколює українців, пише медіаексперт Ярослав Зубченко і нагадує про інші проросійські, антиукраїнські меседжі:

Байден сказав, що Путін убивця? Назаров спробує довести, що це може бути неправильний переклад;

Netflix переклав "бандерівець" як "український нацистський колаборант"? Ведучий спробує довести, що Netflix правий.

Волонтерки змушені були вийти з автобуса, бо водій відмовився вимикати російський серіал? Назаров підтримає водія.

Україна запроваджує українську мову у сфері обслуговування? Назаров візьме участь у флешмобі проти цього.

Росії на сподобалася українська футбольна форма? Назаров доєднається до її дискредитації.

MediaSapiens — проєкт громадської організації "Детектор медіа". Проєкт пояснює, як працюють медіа, повідомляють про маніпуляції, відстежують тенденції та зміни у медіа.

Зараз ви читаєте новину «Тамада російської пропаганди. Розповіли про телеведучого каналу "Наш"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути