Ексклюзиви
середа, 28 квітня 2021 19:28

За антиукраїнську діяльність каналу Мураєва виписали 200 тис. грн штрафу

За антиукраїнську діяльність каналу Мураєва виписали 200 тис. грн штрафу
Пособника російських окупантів пускають в ефір.

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила два штрафи і попередження телеканалу "Наш" колишнього "регіонала" Євгена Мураєва. Про це повідомила у середу.

Телеканал транслював торік пособника російських окупантів, екс"регіонала" Родіона Мірошника. Той робив антидержавні заяви, розпалював ворожнечу. Телеведучий Назаров заявляв, що Мірошник є "представитель той стороны в ТКГ". Телеканал оштрафували на 114 тис. грн.

Ще один штраф на таку ж суму наклали за заклики до розв`язання агресивної війни або її пропаганди, розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі в ролику телеканалу "Наша (не)залежність? Наш покаже"

У ролику об'єктом маніпуляцій стає Державний прапор. Він з'являється в кадрі 13 разів протягом 53 секунд поряд із підібраними кадрами соціальної нестабільності, таким чином створюючи враження, що всі ці сумні події відбувалися під синьо-жовтим прапором.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали маніпуляції мураєвського телеканалу про Іловайський котел

Також телеканал транслював "опитування" "Володимир Путін заслуговує на Нобелівську премію миру?". Нацрада оголосила попередження.

2 лютого президент Володимир Зеленський затвердив рішення РНБО, яким заблокував діяльність трьох телеканалів: "112", NewsOne і ZIK. Санкції запроваджені до Тараса Козака та юридичних осіб.

Докази антиукраїнської діяльності NewsOne, ZIK і "112" збирали вісім місяців, розповів секретар РНБО Олексій Данілов.

За повідомленням ЗМІ, підставою для впровадження санкцій проти Козака стало розслідування спецслужб України, під час якого встановили, що схеми з постачання вугілля з окупованих територій сприяють фінансуванню тероризму.

Зараз ви читаєте новину «За антиукраїнську діяльність каналу Мураєва виписали 200 тис. грн штрафу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути