середа, 03 лютого 2021 09:44

Назвали причину санкцій проти каналів Медведчука

Назвали причину санкцій проти каналів Медведчука
Тарас Козак і Віктор Медведчук - нардепи з ОПЗЖ.

Підставою для запровадження санкцій проти нардепа від ОПЗЖ Тараса Козака і пов'язаних з ним юридичних осіб стало розслідування, проведене спецслужбами України. Під час якого встановлено, що схеми з поставками вугілля з окупованих територій сприяють фінансуванню тероризму. Про це повідомив ZN.UA з посиланням на джерела в СБУ й Офісі президента.

Фігурант санкцій потрапив під дію закону "Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдженню зброї масового знищення".

Упродовж січня президент Володимир Зеленський двічі збирав силовиків та аналітиків для обговорення питання про те, як припинити мовлення каналів нардепа з ОПЗЖ Віктора Медведчука, які ведуть у країні антиукраїнську діяльність.

За даними журналістів, 29 січня на літаки Медведчука і Козака, якому номінально належать заблоковані указом президента Володимира Зеленського телеканали "112 Україна", NewsOne і Zik, були накладені санкції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ткаченко: "NewsOne", "ZIK", "112 Україна" - іноземна пропагандистська машина, профінансована Москвою

2 лютого президент Володимир Зеленський наклав санкції на народного депутата від ОПЗЖ Тараса Козака терміном на 5 років.

Вони передбачають, зокрема, блокування активів, обмеження торговельних операцій, припинення транзиту ресурсів, польотів та перевезень територією України, запобігання виведенню капіталів за межі країни, повідомив Офіс президента.

Зараз ви читаєте новину «Назвали причину санкцій проти каналів Медведчука». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути