середа, 03 лютого 2021 08:40

Ткаченко: NewsOne, ZIK, "112 Україна" - іноземна пропагандистська машина, профінансована Москвою

Ткаченко: NewsOne, ZIK, "112 Україна" - іноземна пропагандистська машина, профінансована Москвою
Ткаченко назвав працівників вказаних телеканалів "солдатами Кремля". Фото: Facebook

Рішення РНБО про санкції щодо трьох телеканалів, що називають себе українськими – давно зріло в суспільстві та у більшості журналістської спільноти. Про це заявив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

"Рішення РНБО про санкції щодо трьох телеканалів, що називають себе українськими – давно зріло в суспільстві та у більшості журналістської спільноти. Йдеться про "NewsOne", "ZIK", "112 Україна" та їхнього бенефіціара – Тараса Козака.

Цей кейс є винятковим, але вчасним. І не тільки через інформаційний тероризм і загрозу безпеці України цих інструментів пропаганди Кремля. Але й через масові порушення журналістських стандартів, фейки та маніпуляції.

Впевнений, у Москві вже готують методички про "наступ на свободу слова в Україні" та "знищення вільної преси". Хочу попередити: ці телеканали – не звичайні телевізійні мовники. Це по суті іноземна пропагандистська машина, яка була сформована в Україні і опосередковано профінансована Москвою, де про свободу слова вже давно не йдеться, а окремі журналісти стали солдатами Кремля", - написав міністр у Telegram.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Якщо Зеленський закриє гадюшники Медведчука, то заслужить повагу" - мережі

Ткаченко назвав "симетричним" рішення РНБО.

"Це логічне завершення розслідування Тимчасової слідчої комісії, у якій я брав участь ще під час роботи народним депутатом. Тоді ми з'ясовували, як відбувалися оборудки під час зміни власників телеканалів 112, ZIK та NewsOne, які сьогодні належать одній людині – правій руці Медведчука, депутату Тарасу Козаку.

Радий, що і що наші напрацювання стали кроком до встановлення цілковитої прозорості структури власності українських телеканалів та завадили інформаційної монополізації в інтересах окремих політичних сил", - резюмував міністр.

2 лютого президент Володимир Зеленський наклав санкції на народного депутата від ОПЗЖ Тараса Козака терміном на 5 років.

Вони передбачають зокрема блокування активів, обмеження торговельних операцій, припинення транзиту ресурсів, польотів та перевезень територією України, запобігання виведенню капіталів за межі країни, повідомив Офіс президента.

Зараз ви читаєте новину «Ткаченко: NewsOne, ZIK, "112 Україна" - іноземна пропагандистська машина, профінансована Москвою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути