середа, 02 лютого 2022 19:20

"Рупор Кремля! Помийка!" - сотні людей оточили телеканал "НАШ": фото, відео
14

Сотні людей мітингують біля телеканалу "НАШ". Вимагають його закрити та накласти санкції на власника, колишнього нардепа від "Партії регіонів" Євгена Мураєва.

Він є російським агентом, заявляють пікетувальники. Скандують "Мураєва на нари!", "Зупинимо зброю Росії!" тощо. Будку, де сидить охоронець, обмалювали написами: "Рупор Кремля", повідомляють кореспонденти Gazeta.ua.

Сотні людей мітингують біля телеканалу "НАШ". Вимагають його закрити
Фото: Анастасія ПРОКАЄВА
Сотні людей мітингують біля телеканалу "НАШ". Вимагають його закрити
Сотні людей мітингують біля телеканалу "НАШ". Вимагають його закрити
Сотні людей мітингують біля телеканалу "НАШ". Вимагають його закрити
Сотні людей мітингують біля телеканалу "НАШ". Вимагають його закрити

Також учасники мітингу вимагають прийняття закону про колабораціонізм та запровадити кримінальну відповідальність за заперечення факту російської агресії.

"Такі акції важливі, бо держава ніяк не реагує на пропагандистські помийки, як телеканал "НАШ". Ці канали підривають основи нашої державності. Натомість влада воліє боротися із державними телеканалами, які дозволяють собі критику Зеленського. Замість того, щоб накласти санкції на Мураєва і "НАШ", вони розказують, що виділили два мільярди гривень на держканали. Забуваючи при цьому, що дали мільярди своїм каналам "Дом" і "Рада". Цей же канал не чіпають, бо вони не критикують Зеленського", - розповів учасник акції, громадський активіст Роман Ратушний.

Під будівлею телеканалу активісти символічно спалили вату. Скандували: "Вата - гори!"

"Хай росіяни подивляться на це та зрозуміють, як вони можуть згоріти у своїх танках, якщо зазіхнуть на наш суверенітет", - кажуть присутні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рупори Медведчука закрили - антиукраїнська пропаганда лишилася. "Ватний шабаш" продовжується на іншому телеканалі

Вхід до телеканалу люди обклеїли наліпками. На банер каналу, де зображені його ведучі, приклеїли плакат із написом "Армия России".

"Нуль дій зробив Володимир Зеленський, як голова РНБО, по відношенню до Мураєва. Нуль дій зробили українські правоохоронні органи. Вони не знали, хто такий Мураєв до заяви Великої Британії? Знали, але нічого не робили", - заявив громадський діяч, блогер Сергій Стерненко.

Банер каналу, який звисає з будівлі, активісти облили червоною фарбою.

"Є велика різниця між свободою слова і російською пропагандою. І те, що на восьмому році війни у нас можуть діяти канали, які відверто пропагують російські наративи, говорять про громадянську війну на Сході, ЛНР і ДНР називають легальними організаціями – це є проявом пропаганди, якою займається канал "НАШ". Парламент несе за це частину відповідальності. Він повинен прийняти закон про колаборантів аби у нас була кримінальна відповідальність за заперечення російської агресії", - сказав на акції нардеп Роман Лозинський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Була на випробуванні: з'явилися нові подробиці про працівницю каналу "Рада", яка "ненавидит" українську мову

Керівництво Російської Федерації хоче привести до керівництва в Україні прокремлівську особу, заявили наприкінці січня у Міністерстві закордонних справ Великої Британії. В якості потенційного кандидата Кремль розглядає колишнього народного депутата, "регіонала" Євгенія Мураєва, за даними МЗС.

Також британці повідомили, що за їхньою інформацією, Кремль підтримує зв'язки з багатьма колишніми українськими політиками. Серед них керівник Адміністрації колишнього президента Януковича Андрій Клюєв, екс-виконувач обов'язків прем'єр-міністра Сергій Арбузов, заступник голови Ради національної безпеки і оборони Володимир Сівкович, колишній прем'єр Микола Азаров.

Зараз ви читаєте новину «"Рупор Кремля! Помийка!" - сотні людей оточили телеканал "НАШ": фото, відео». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути