середа, 07 липня 2021 16:21

Рупори Медведчука закрили - антиукраїнська пропаганда лишилася. "Ватний шабаш" продовжується на іншому телеканалі

Рупори Медведчука закрили - антиукраїнська пропаганда лишилася. "Ватний шабаш" продовжується на іншому телеканалі
На телеканалі займаються розпалюванням ворожнечі, розповів Стерненко. Фотоколаж: STERNENKO

На телеканалі "Наш" колишнього "регіонала" Євгена Мураєва влаштували "ватний шабаш" через те, що низка народних депутатів зареєстрували проєкт постанови про відзначення 80-ї річниці Української повстанської армії та звернулися до президента, щоб повернути Степанові Бандері та Роману Шухевичу звання Героя України. Про це розповів громадський діяч Сергій Стерненко у відеоблозі.

"Попри те, що восьмий рік триває російсько-українська війна, в Україні продовжують абсолютно спокійно працювати російські інформаційні ресурси, які дурять мізки українцям антиукраїнською пропагандою", - каже Стерненко.

В ефірі телеканалу ведучий Назар Діордіца кричить: "Какая нафиг украинская идентичность в Галичине, я не могу понять?", "Да с какого это перепугу Бандера - это українська ідентичність?", "Да плювати мені на цей проспект (Шухевича. - Gazeta.ua), плювати мені на рішення Київради. Це проспект Ватутіна був і є".

"Те, що він несе - це розпалювання ворожнечі й стаття Кримінального кодексу", - каже активіст. Також порівняв ведучого з кремлівськими пропагандистами на російському телебаченні.

"А взагалі приємно, що Степан Андрійович навіть через десятки років після смерті продовжує смалити вату просто згадкою свого імені.

Проте усе одно залишається відкритим запитання, якого біса на восьмому році російсько-української війни у нас продовжують працювати рупори російської пропаганди", - говорить Стерненко.

Для довідки. Українська повстанська армія, Організація українських націоналістів Законом України "Про правовий статус та вшанування пам'яті борців за незалежність України у ХХ столітті" визнані борцями за незалежність України.

Також Законом України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" воїни ОУН-УПА мають статус учасників бойових дій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тамада російської пропаганди. Розповіли про телеведучого, якому Зеленський показував телефон

У червні Національна рада з питань телебачення й радіомовлення оштрафувала телеканал "Наш" на 114 067 грн 50 коп. за розпалювання ворожнечі й поширення в ефірі російської пропаганди.

Також регулятор штрафував телеканал на 114 тис. грн за трансляцію образливих висловлювань у бік Збройних сил України.

Штрафував і за трансляцію пособника російських окупантів Родіона Мірошника.

Зараз ви читаєте новину «Рупори Медведчука закрили - антиукраїнська пропаганда лишилася. "Ватний шабаш" продовжується на іншому телеканалі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути