неділя, 23 січня 2022 01:22

Кремль хоче "поставити" Мураєва - Велика Британія заявила про плани російського агресора

Кремль хоче "поставити" Мураєва - Велика Британія заявила про плани російського агресора
Колишній "регіонал" Євгеній Мураєв є власником телеканалу "Наш".

Керівництво Російської Федерації, розглядаючи можливість нового вторгнення та окупації, хоче привести до керівництва в Україні прокремлівську особу.

Про це заявило Міністерство закордонних справ Великої Британії.

В якості потенційного кандидата Кремль розглядає колишнього народного депутата, "регіонала" Євгенія Мураєва.

"Ми маємо інформацію, що російські спецслужби підтримують зв'язки з багатьма колишніми українськими політиками", - заявили в британському уряді.

Назвали прізвища колишніх виконувача обов'язків прем'єр-міністра Сергія Арбузова, керівника Адміністрації колишнього президента Януковича Андрія Клюєва, заступника голови Ради національної безпеки і оборони Володимира Сівковича, прем'єра Миколи Азарова.

"У деяких із них є контакти з російськими розвідниками, які зараз беруть участь у плануванні нападу на Україну", - повідомили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Петиція про закриття антиукраїнського телеканалу Мураєва пішла на стіл Зеленському

"Інформація, оприлюднена сьогодні, проливає світло на масштаби російської діяльності, спрямованої на підрив України, і дає змогу зрозуміти мислення Кремля.

Росія має знизити ескалацію, припинити свої кампанії агресії та дезінформації та піти шляхом дипломатії. Як неодноразово заявляли Велика Британія та наші партнери, будь-яке військове вторгнення Росії в Україну було б серйозною стратегічною помилкою з серйозними витратами", - заявила британська міністерка закордонних справ Елізабет Трасс.

Велика Британія підтримує суверенітет і територіальну цілісність України в межах міжнародно визнаних кордонів, включаючи Крим, сказано в заяві.

Цього тижня Велика Британія відправила в Україну 30 бійців спецзагону й дві тисячі одиниць протитанкової зброї через загрозу нового вторгнення РФ.

Україна звертатиметься до про допомогу британськими військами в разі нового витка агресії РФ, сказав посол Вадим Пристайко.

Торік у листопаді президент Володимир Зеленський зустрівся у Києві із британським міністром оборони Беном Воллесом. Обговорили поглиблення двостороннього співробітництва у сфері безпеки й оборони.

Зараз ви читаєте новину «Кремль хоче "поставити" Мураєва - Велика Британія заявила про плани російського агресора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути