Ексклюзиви
субота, 22 січня 2022 21:55

Командувач ВМС Німеччини перепросив за слова про Крим і подав у відставку

Командувач Військово-морських сил Німеччини Кай-Ахім Шенбах вибачився за свої слово щодо Криму і подав у відставку.

Про відставку повідомило німецьке видання Bild.

"Необережно, неправильно оцінив ситуацію. Я не повинен був цього робити. Інтерпретувати нічого, це була очевидна помилка", - написав у Twitter.

21 січня Шенбах під час конференції Індійського інституту оборонних досліджень заявив, що окупований Росією Крим нібито ніколи не повернеться до складу України. "Крим "пішов" і ніколи не повернеться", - сказав. І що Україну з Грузією не можна приймати в НАТО.

Після цього Міністерство закордонних справ України вимагало публічного спростування урядом Німеччини таких висловлювань. А посла Німеччини Анку Фельдгузен викликали до МЗС.

"Заяви щодо змісту і вибору слів жодним чином не відповідають позиції федерального Міністерства оборони", - заявили у німецькому оборонному відомстві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна запросить війська Великої Британії, якщо російська армія полізе

Bild заклико уряд Німеччини звільнити Шенбаха з посади.

 

"Ідіть у відставку, віцеадмірале! В іншому разі має втрутитися очільниця Міноборони і звільнити його з посади невідкладно", - написали.

"Путін – військовий злочинець, на совісті якого сотні тисяч життів, він розв'язав війну в Сирії, вбивав опозиціонерів, анексував Кримський півострів і тепер погрожує подальшим вторгненням в Україну з більш ніж стотисячною армією.

Заяви Кая-Ахіма Шенбаха спровокували дипломатичний скандал з Україною і допомогли кремлівській пропаганді", - також заявило видання.

Спочатку Шенбах публікував твіт, в якому заявив, що його висловлювання є суто особистою думкою.

Раніше американське видання The Wall Street Journal повідомляло, що Німеччина відмовляється надавати дозвіл Естонії на експорт німецької зброї до України.

Зараз ви читаєте новину «Командувач ВМС Німеччини перепросив за слова про Крим і подав у відставку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути