субота, 22 січня 2022 14:29

Україна вимагає від Німеччини публічних спростувань за ганебні заяви їхнього адмірала

Україна вимагає від Німеччини публічних спростувань за ганебні заяви їхнього адмірала
Також МЗС нагадало про російські спецслужби в Німеччині. Фото: Reuters

Міністерство закордонних справ України вимагає публічного спростування урядом Німеччини висловлювань командувача Військово-Морських сил Німеччини Кая-Ахіма Шенбаха про Крим.

Про це заявив речник МЗС Олег Ніколенко, пише "Інтерфакс-Україна"

"Вимагаємо спростування висловлювань, які підривають суверенітет і територіальну цілісність України і зусилля з деескалації ситуації з безпекою в Європі", - сказав.

"Кримський півострів може бути втрачений тільки в уяві німецького віцеадмірала. Крим неодмінно повернеться завдяки наполегливим зусиллям України та її партнерів, які проявлятимуть рішучість у протидії державі-агресору.

У цьому зв'язку потребує роз'яснення з боку німецького уряду, як слова командувача ВМС корелюються з послідовною підтримкою Німеччиною "Кримської платформи", - зауважив Ніколенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Німеччина не дозволяє Естонії передати Україні гаубиці - ЗМІ

МЗС особливо здивувалося почути сентименти Шенбаха про необхідність відновлення діалогу з РФ в той час, як кількість жертв російської агресії вже перевищила 14 тисяч, а понад стотисячна армія Росії вишикувалася вздовж українського державного кордону, на Донбасі від російських куль продовжують гинути люди, а Крим перетворився на гетто прав людини і озброєний до зубів авіаносець, що становить загрозу всьому Чорноморському регіону.

"На території самої Німеччини російські спецслужби знищують політичних опонентів, проводять дезінформаційні кампанії і намагаються втручатися у внутрішні справи.

Навіть спроба зрозуміти Путіна з боку командувача ВМС Німеччини повинна мати свої моральні, політичні межі і межі безпеки. У цьому разі ці межі грубо порушені", - заявив Ніколенко.

21 січня Шенбах під час конференції Індійського інституту оборонних досліджень заявив, що окупований Росією Крим нібито ніколи не повернеться до складу України. "Крим "пішов" і ніколи не повернеться", - сказав.

Восьмий рік триває агресія РФ проти України. 2014-го російський окупант захопив Крим. Також російська армія захопила райони Донецької та Луганської областей. Там діють російські окупаційні адміністрації.

З початку російської агресії на Донбасі загинули 4488 українських військових. В окупованих районах Донецької і Луганської областей є понад 200 місць, де катують українців.

Зараз ви читаєте новину «Україна вимагає від Німеччини публічних спростувань за ганебні заяви їхнього адмірала». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути