Ексклюзиви
понеділок, 14 грудня 2009 20:30

Прокурор "із Баден-Баден" подав у відставку

Прокурор "із Баден-Баден" подав у відставку

Заступник генпрокурора Олександр Шинальський подав у відставку.

Про це йдеться у його заяві, розміщеній на сайті Української асоціації прокурорів.

"Я подав генпрокурору рапорт з проханням про відставку", - заявив заступник генпрокурору.

За словами Шинальського, він зробив це з одною метою - "не допустити того, щоб розгорнута групою вандалів брудна кампанія, спрямована проти мене особисто не завдала істотної шкоди авторитету органів прокуратури і прокурорам".

У заяві нагадується, що 17 грудня 2009 року в генпрокуратурі має відбутися всеукраїнська конференція працівників прокуратури, яка обере двох членів Вищої ради юстиції на наступний шестирічний термін.

Президента Української асоціації прокурорів Шинальського мали висунути у якості кандидата на обрання до ВРЮ.

"Один з дійсних членів ВРЮ від прокуратури - заступник генпрокурора Ренат Кузьмін також має намір повторно претендувати на обрання до складу ради, а тому намір балотування з боку президента УАП сприйняв як намагання відібрати в нього те, що лише йому належить по праву", - йдеться у заяві.

"З того часу з метою штучного створення компрометуючих даних на мене, як майбутнього конкурента...була розгорнута брудна інформаційна кампанія проти професійного громадського об"єднання прокурорів", - заявив Шинальський.

"До цієї кампанії "зовсім несподівано" невідкладно долучилася добре згуртована і загартована скандалами, пов"язаними із захопленнями та недружнім поглинанням підприємств...група людей, прізвища яких відомі", - зазначив він.

Шинальський наголосив, що "фінансово-господарська діяльність ГО та ВГО "Українська асоціація прокурорів" ведеться без порушень вимог чинного законодавства".

"Голослівні твердження про використання фінансово-господарської діяльності згаданих громадських об"єднань з метою реалізації будь-яких корупційних схем або протиправного особистого збагачення ніякого об"єктивного підтвердження не мають", - заявив він.

"Нині Українська асоціація прокурорів надала генпрокуратурі усю необхідну інформацію для проведення перевірки додержання законності нашим громадським об"єднанням", - йдеться у заяві.

"Особливо зухвалим є використання в цих процесах викраденої конфіденційної інформації про моє приватне життя та статки. Але, враховуючи істотний резонанс, я у подальшому добровільно надав суспільству ґрунтовну інформацію з цього приводу", - зазначив Шинальський.

Як відомо, скандал навколо Шинальського розпочався зі статті Портнова та інших БЮТівців "Українській правді", у якій вони звинуватили очолювану ним Асоціацію прокурорів України у вимаганні коштів, а також виявили у заступника генпрокурора нерухомості у Баден-Бадені.

Сам Шинальській спростовував здирництво і оприлюднив декларацію, у якій значиться квартира у Баден-Бадені. Водночас пізніше Портнов оприлюднив документ, згідно з яким дружина Шинальського є співвласником фірми "Гамбетта", на яку оформлена нерухомість у Ніці.

За матеріалом Українська правда

Зараз ви читаєте новину «Прокурор "із Баден-Баден" подав у відставку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути