понеділок, 07 грудня 2009 14:22

"Баденський" прокурор поплакався, як йому не вистачало на операцію

"Баденський" прокурор поплакався, як йому не вистачало на операцію
Досі непублічний заступник генпрокурора Олександр Шинальський, який завідує міжнародним та фінансово-господарським блоком прокуратури, на цьому тижні став аж надто відомим.

"Українська правда" оприлюднила статтю "Прокурор из Баден–Бадена" за підписом чотирьох депутатів від БЮТ.

Найбільш резонансний момент депутатського розслідування – це оприлюднення угоди про придбання Шинальським нерухомості на німецькому фешенебельному курорті Баден-Баден.

Загалом заступник генпрокурора з дружиною не бідують: мають три квартири загальною площею 730 квадратних метрів, два гаражі, катер і авто BMW X6.

Сукупний дохід Шинальського минулого року склав 1 мільйон 51 тисячу 956 гривень. Його дружина заробила 609 тисяч 271 гривню.

– Найбільш резонансним у публікації є факт придбання вами на німецькому курорті Баден–Баден житла за 550 тисяч євро – сьогодні українськими грошима це більше 7 мільйонів гривень. З яких ресурсів ви купили цю нерухомість?

– По-перше, я хотів би пояснити – навіщо? Я став інвалідом у прокуратурі дуже давно. У 1991 році я розбився у аварії, майже рік був у лікарні. Потім ходив на милицях. Останнім часом взагалі вже не міг ходити. І в минулому році мені зробили операцію в Баден–Бадені. Права нога в мене напівзалізна.

– Якщо не секрет, скільки коштувала ваша операція?

– Можу сказати абсолютно чесно – операція разом з усіма витратами на перебування коштувала 14 тисяч євро.

Я був у нас в інституті травматології. Мені порадили: "Зробіть краще там."

На момент операції грошей у мене не було. І тут я дуже вдячний своїм колегам у прокуратурі. Я все–таки 25 років працюю. Не скажу, що мені давали тисячами євро. Просто підійшли і сказали: "Якщо треба кошти, ми тобі допоможемо".

Зробили операцію. Дружина завжди поруч зі мною. Одна доба перебування в готелі в Баден–Бадені – 300 євро. При чому побути там треба десять днів–бажано два тижні, бо необхідно ще проходити й обстеження.

Порахували витрати, і це була моя ідея дружині: "Давай вивчимо, чи можемо ми щось купити тут у Баден–Бадені. Все одно я вже до цього міста прив"язаний. У нас є офіційно задекларовані кошти". Це було в минулому році. Я кажу: "Дивись, зараз євро коштує сім гривень. Уже почав рости до восьми. Скоро буде дев"ять. Гроші в банку знецінюються. Є ризик, що їх просто не віддадуть".

Тому тоді ми зняли кошти, частково позичили. У мене та в дружини було заощаджено майже сім мільйонів гривень. І ми вирішили придбати квартиру.

Моя квартира в Баден-Бадені задекларована. У мене ще дві квартири у Києві – одна, в якій проживаємо ми з дружиною, і в якій проживає донька. Брали кредити в банку.

– Можна поцікавитися джерелами доходів, які дозволили купити нерухомість у Баден–Бадені? За який час ви назбирали таку суму? Ви ж майже усе життя пропрацювали на держслужбі!

– Ви можете подивитися у декларації. У середньому останні п"ять років мої доходи становлять близько мільйона гривень щороку – зарплата плюс пенсія. Плюс ще доходи моєї дружини. Вона за фахом – юрист. Як і більшість юристів, вона зареєстрована як платник єдиного податку і тому заробляє не більш, ніж 500 тисяч гривень на рік. Але свої півмільйона вона заробляє.

Зараз ви читаєте новину «"Баденський" прокурор поплакався, як йому не вистачало на операцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути