Ексклюзиви
пʼятниця, 04 грудня 2009 11:27

За "прокурора з Баден-Бадена" візьметься Наливайченко?

За "прокурора з Баден-Бадена" візьметься Наливайченко?

СБУ та Генпрокуратуру просять перевірити факти корупції з боку керівництва ГПУ, вказані в матеріалі "Прокурор з Баден-Бадена".

З відповідним запитом до голови СБУ Валентина Наливайченка та генпрокурора Олександра Медведька звернувся "бютівець" Валерій Писаренко.

Раніше бютівці Андрій Портнов, Святослав Олійник, Валерій Писаренко та Володимир Пилипенко оприлюднили матеріал щодо придбання одним з заступників генпрокурора нерухомості у Баден-Бадені вартістю 550 тисяч євро.

Йдеться про заступника генпрокурора Олександра Шинальського.

Водночас сам Шинальський каже, що гроші на будинок зібрані ним і дружиною-юристом легально і що це відбито в його декларації.

Зампрокурора пояснив, що покупка будинку в Баден-Бадені обумовлена давньою травмою ноги, яку доводилося лікувати на цьому курорті щорічно. Сім"я порахувала, що своє житло обійдеться дешевше.

Крім того, Шинальський заявив, що до його дискредитації причетний його колега - заступник генерального прокурора Ренат Кузьмін.

"Це пов"язано з тим, що наприкінці грудня відбуватиметься Всеукраїнська конференція працівників прокуратури. На ній обиратимуть двох членів Вищої ради юстиції. Ренат Кузьмін виявив бажання повторно стати членом ВРЮ.

Коли він дізнався, що асоціація прокурорів підтримає мою кандидатуру на цю посаду, то сказав, що, якщо я не зніму свою кандидатуру, він буде мене знищувати всіма доступними йому можливими засобами - виливати на мене бруд, вигадувати якийсь компромат", - розповів учора газеті Шинальський.

Як пише Ъ-Украина, участь народних депутатів у конфлікті він пояснив їх зацікавленістю сформувати усередині ВРЮ лояльну більшість, для того щоб "проводити там свою політику".

За матеріалами: Комерсант, Сегодня
Зараз ви читаєте новину «За "прокурора з Баден-Бадена" візьметься Наливайченко? ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути