четвер, 03 грудня 2009 09:52

Бютівці звинуватили зама Медведька у корупційних схемах

Бютівці звинуватили зама Медведька у корупційних схемах

Народні депутати фракції БЮТ оприлюднили документ, який може свідчити про те, що заступнику генпрокурора, президенту Української асоціації прокурорів Олександру Шинальському і його дружині належить нерухомість у Баден-Бадені вартістю 500 тисяч євро, пише видання КоммерсантЪ-Украина.

Як пише газета, інтернет-видання Українська правда вчора опублікувало статтю народних депутатів Андрія Портнова, Святослава Олійника, Валерія Писаренка і Володимира Пилипенка (всі - БЮТ), в якій вони звинувачують "ключових керівників Генеральної прокуратури у створенні стійких схем, які можна використовувати для особистого збагачення", а також у "шахрайстві, відмиванні грошей, здирництві та використанні влади".

За версією депутатів, представники ГПУ займалися цим під прикриттям Всеукраїнської громадської організації Українська асоціація прокурорів.

Як пише газета, депутати стверджують, що "практично в усі кримські міста і селища", а також "у карпатські і київські лісові зони - Яремче (Паляниця і Ворохта), Козелець та інші "від імені асоціації було розіслано листи з "нехитрою пропозицією" виділити "приміщення, будівлю або земельну ділянку з метою забезпечення здійснення статутних завдань організації".

Крім того, Українська асоціація прокурорів розсилала листи підприємствам (депутати надають копію листа в АТ Українська автомобільна корпорація на ім"я заступника голови правління з фінансових питань та маркетингових комунікацій Наталі Бей) з проханням "розглянути можливість надання УАП благодійної допомоги на здійснення статутної діяльності у розмірі 50 тисяч грн".

За даними Ъ-Украина, найцікавішим документом з оприлюднених депутатами є копія контракту на купівлю нерухомості в Баден-Бадені на суму 550 тисяч євро від 3 листопада 2008 року. Покупцями в документі називається "подружжя Галина Шинальська та Олександр Шинальський, що проживають у Києві".

"Ми хочемо отримати відповіді на ту інформацію, яку представлено в нашій статті. Ми хочемо почути офіційну позицію Генпрокуратури стосовно цього. За даними фактами необхідно порушити кримінальні справи", - заявив Олійник.

Про звинувачення на свою адресу Шинальський дізнався тільки вчора - від Ъ-Украина. Але незважаючи на це, одразу назвав ініціатора "викиду компромату". За словами Шинальського, до його дискредитації причетний його колега - заступник генерального прокурора Ренат Кузьмін.

"Це пов"язано з тим, що наприкінці грудня відбуватиметься Всеукраїнська конференція працівників прокуратури. На ній обиратимуть двох членів Вищої ради юстиції. Ренат Кузьмін виявив бажання повторно стати членом ВРЮ.

Коли він дізнався, що асоціація прокурорів підтримає мою кандидатуру на цю посаду, то сказав, що, якщо я не зніму свою кандидатуру, він буде мене знищувати всіма доступними йому можливими засобами - виливати на мене бруд, вигадувати якийсь компромат", - розповів учора газеті Шинальський.

Як пише Ъ-Украина, участь народних депутатів у конфлікті він пояснив їх зацікавленістю сформувати усередині ВРЮ лояльну більшість, для того щоб "проводити там свою політику".

Зазначимо, один з авторів статті - Андрій Портнов - нещодавно прийняв присягу члена ВРЮ.

"Кузьмін ніякого відношення до цього не має. А Шинальський повинен відповісти по суті, а не діяти, як в Одесі: заявляти у відповідь сам дурень", - обурився Олійник.

На питання Ъ-Украина про те, чи володіє він нерухомістю в Баден-Бадені, заступник генпрокурора відповів, що "спочатку почитає те, що написано в статті, а потім прокоментує.

Українська асоціація прокурорів заснована в грудні 2004 року. Її цілями є, зокрема, "захист прав її членів, що працюють в органах прокуратури, і активна підтримка авторитету та позитивного іміджу прокуратури і прокурорів".

Президент асоціації - заступник генпрокурора Олександр Шинальський, перший віце-президент - перший заступник генпрокурора Сергій Винокуров, у виконком УАП входить заступник генпрокурора Віктор Кудрявцев.

За матерiалами: КоммерсантЪ-Україна
Зараз ви читаєте новину «Бютівці звинуватили зама Медведька у корупційних схемах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути