Ексклюзиви
середа, 02 жовтня 2019 12:48

Пристайка та Хомчака хочуть бачити в Раді

Пристайка та Хомчака хочуть бачити в Раді
Парламентарі хочуть почути позицію МЗС і Генштабу щодо "формули Штайнмаєра". Фото: Reuters

Міністра закордонних справ Вадима Пристайка та керівника Генштабу Руслана Хомчака запросили у парламент для пояснень щодо ситуації на Донбасі.

Із відповідним закликом виступив голова "Голосу" Сергій Рахманін від імені своєї фракції, а також "Європейської солідарності". Із "Батьківщиною", каже, ще не встигли погодити.

"Ми вимагаємо сьогодні на 16:00 прийти до Верховної Ради міністра закордонних справ Пристайка і керівника Генерального штабу Хомчака для того, щоб озвучити позицію відповідних органів влади щодо конкретних дій, які відбуваються на сході України", - сказав Рахманін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У "Слузі народу" кажуть, що "зради" немає

1 жовтня 2019-го Зеленський заявив, що Україна погоджує "формулу Штайнмаєра" щодо виборів на окупованому Донбасі, але закликав не боятися "страшилок". За так званою "формулою Штайнмаєра", окупована частина Донбасу має отримати тимчасовий особливий статус у день проведення на цих територіях місцевих виборів. Якщо ОБСЄ визнає ці вибори демократичними й такими, що відповідають стандартам організації, Верховна Рада має закріпити цей особливий статус на постійній основі.

Це підтримала Росія та партія кума Путіна Медведчука. Натомість українці у різних містах влаштували демонстрації проти підписання "формули Штайнмаєра".

Ватажки бойовиків уже заявили, що "ніякого контролю над кордоном київська влада" після "формули Штайнмаєра" не отримає.

Зараз ви читаєте новину «Пристайка та Хомчака хочуть бачити в Раді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути