середа, 02 жовтня 2019 11:19

"Ніякого контролю над кордоном" — бойовики про "формулу Штайнмаєра"

"Ніякого контролю над кордоном" — бойовики про "формулу Штайнмаєра"
Підписання формули бойовики трактують так, ніби "Україна визнає особливе право народу Донбасу на самостійне визначення своєї долі". ФОТО: EPA

Бойовики-ватажки окупованих регіонів Донецької та Луганської областей Денис Пушилін і Леонід Пасічник заявили, що "ніякого контролю над кордоном київська влада" після "формули Штайнмаєра" не отримає.

Про це йдеться у їхній спільній заяві, яку оприлюднило агентство бойовиків "ДАН".

"Коли він (Зеленський. — Gazeta.ua) говорить, що вибори на Донбасі пройдуть тільки після того, як Україна отримає контроль над кордоном, він не розуміє, що не йому вирішувати, коли у нас пройдуть вибори, а нам. Ніякого контролю над кордоном київська влада не отримає", — наголосили вони.

Підписання формули бойовики трактують так, ніби "Україна визнає особливе право народу Донбасу на самостійне визначення своєї долі". І вони самі вирішуватимуть, "якою мовою говорити, якою буде економіка" і "як інтегруватимуться з Росією".

І продовжуватимуть діалог у Мінську для "повного самоврядування і самовизначення". Зазначимо, бойовики не є офіційною стороною перемовин у Тристоронній контактній групі в Мінську. Ними є Україна, Росія, ОБСЄ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Формула Штайнмаєра": опублікували лист-підтвердження Кучми

"Формула Штайнмаєра" - це план дій для запровадження Мінських угод на окупованій частині Донбасу.

Заходи розробив 2015-го Франк-Вальтер Штайнмаєр - міністр закордонних справ Німеччини у 2013-2017-х. Він був членом 4-сторонньої контактної групи "нормандського формату" за участью Німеччини, Франції, України та держави-окупанта Росії.

Одним із пунктів Мінських угод були вибори на окупованих територіях та визнання за Донбасом особливого статусу.

Зараз ви читаєте новину «"Ніякого контролю над кордоном" — бойовики про "формулу Штайнмаєра"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути